Grekisk nötköttskiva med Orzo Pasta (Youvetsi) Recept

Detta traditionella grekiska gryta receptet, som kallas youvetsi (yoo-VEH-tsee), kan tillverkas med nötkött eller lamm. Köttet är kokt i en rik tomatsås tillsammans med orzapasta och färdig med en hög revmatotyriost på toppen.

Om du inte råkar ha en täckt keramisk bageri, oroa dig inte. Denna maträtt kan också tillverkas i en traditionell nederländsk ugn . De bästa nedskärningarna av nötkött och lamm att använda för den här rätterna är de billigare skär som chuck eller axel som dra nytta av en lång, långsam kock.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. I en tung, ugnssäker holländsk ugn eller djuppanna värms 1/4 kopp olivolja . Smörj köttet lätt med salt och peppar och koka över medelhög värme tills det är fint browned ca 7 till 10 minuter. Ta bort det bruna köttet från potten och lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Tillsätt resterande 1/4 kopp olivolja till pannan och sätt löken till genomskinlig, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och koka tills duftande, ca 1 minut. Tillsätt purjolök, morot och vin till potten och skrapa upp några bitar som kan ha fastnat i botten.
  1. Tillsätt Allspice bär, krossade tomater, socker och en kvarts vatten till pannan. Låt det koka och sedan sänka värmen till medelstora. Simma upptäckt i 5 till 10 minuter.
  2. Återgå köttet (med juice) till potten. Täck och simma över lågtemperaturvärme i ca 1 timme eller tills köttet är mycket ömt.
  3. Avlägsna purjolök och morot från såsen och överför köttet och såsen till en täckt keramisk bakare eller fortsätt att använda den nederländska ugnen.
  4. Rör i den okokta orzapastaen och tillsätt ca 1/2 kopp mer vatten om det behövs. Smaka med salt och peppar.
  5. Täck och placera i ugnen. Koka 45 minuter till 1 timme, rör om innehållet ibland för att förhindra att du sticker.
  6. Avlägsna allt från ugnen, ta bort allspice bär och topp med riven ost. Täck och låt maträtten vila i 15 till 20 minuter före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 965
Totalt fett 53 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 26 g
Kolesterol 186 mg
Natrium 217 mg
kolhydrater 59 g
Kostfiber 5 g
Protein 59 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)