Kalvkött med champinjoner Recept

Denna kalvkött gör en fantastisk semestermåltid eller söndagsmiddag, och detta resultat kommer att wow dina vänner och familj.

Jazz upp med en blandning av svampar, t.ex. crimini, shiitake, knapp, porcini, etc. Rosten är en imponerande huvudrätt för att servera middagsfesten.

Servera grillen med klassiska mashed eller bakad potatis. Eller prova något lite annorlunda, som dessa Hasselback-sötpotatis eller hertiginska potatismos .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Placera ett stativ i en stekpanna eller 9-till-13-vid-2-tums stekpanna.
  3. Skölj kalvköttet med kallt vatten och klappa torrt med pappershanddukar.
  4. Gnid grillen överallt med den skivade vitlökskivan; kasta vitlöket. Krydda köttet med koshersalt och nybakad svartpeppar.
  5. Smält smöret i en stor stekpanna över medelhög värme. Skaka kalvköttet på alla sidor i smöret tills det är lättbrunt. Sked smöret över steket när det brinner. Ta bort köttet från stekpannan och sänk värmen till medium.
  1. Tillsätt den hackade löken till stekpannan och koka, rör om tills lökan är lättbrunad. Tillsätt mjölet i stekpannan och rör om den är väl blandad. Koka, rör om i 1 minut. Lägg till vinet blanda väl. Lägg till svampen och smulad rosmarin.
  2. Placera kalvköttet på stativet i den färdiga panelen.
  3. Häll svampen och lökblandningen över grillat.
  4. Rosta kalvköttet i den förvärmda ugnen i ca 2 timmar till 2 timmar och 15 minuter, rosta med svampblandningen och vrid kalvsteget var 20-30 minuter. Lägg till mer vin, vatten eller nötkött, för att hålla svampen och lökblandningen fuktig. Kalvens interna temperatur bör vara ca 145 F för medium sällsynt, 160 F för medium eller 170 F för bra gjort.

* Enligt USDA-riktlinjer bör kalvkött eller nötkött kokas till en säker minimitemperatur på 145 F.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 522
Totalt fett 25 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 194 mg
Natrium 472 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)