Mjölkfri spansk omelett

Denna maträtt är så enkel, men den är full av smak och goda saker som paprika, potatis, lök, salsa och proteinrika ägg. (Det är rätt, trots en vanlig missuppfattning, ägg är inte mejeri och passar perfekt för personer med allergier mot mejeri men inte ägg.) Receptet gäller en stor omelett, men det är lätt att dubbla, tredubbla eller fyrdubbla! Och det är mångsidigt genom att du kan servera det med en mängd olika pålägg - som guacamole eller mjölkfri gräddfil - och du kan också välja att lägga till andra grönsaker och örter som du har till hands eller längtar efter.

Jag föredrar att förbereda min omelett som anges i receptet - genom att vikla omelet halvvägs och låta mitten koka inuti omelet - istället för att laga mat på varje sida genom att vända om omelet. Resultatet är fluffigare och roligare att äta!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna, värm olivolja eller mjölkfri sojamargarin, tillsätt potatisarna en gång varmt. Koka tills potatisarna är skarpa och guldbruna, lägg sedan till den gröna paprika och lök på pannan. Koka tills löken är mjuk och doftande, ca 3-4 minuter mer. Ta bort pannan från värme och lägg åt sidan.
  2. I en liten mixskål, vispa ägg och sojamjölk i 1-2 minuter eller tills det är väl slagen. Sätt tillbaka pannan till ugnen över medium värme.
  1. Lägg ägget över potatis och grönsaker och koka tills undersidan börjar brinna och ytan börjar stelna. Sked flera matskedar salsa ovanpå ägget.
  2. När omelet har satt, lossa kanterna från pannan med en gummispatel och välj försiktigt noga över den ena sidan av omeletten på den andra för att bilda en halvmåneform, pressa kanterna något för att försegla. Koka i en minut mer, sedan vänd den vikta omelet över och laga den andra sidan i en minut mer. Överför omelett till en serveringsplatta och servera omedelbart med salt, peppar och salsa till smak.

* Detta recept som skrivet är lämpligt för mjölkfria dieter, men som med något recept som är avsett för personer med kostbegränsningar eller allergier, se till att läsa ingredienserna på alla ingredienser för att se till att det inte finns några dolda ingredienser av mejeriprodukter eller andra allergener som gäller för dig.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 590
Totalt fett 37 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 904 mg
Natrium 853 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)