Deep Blue Sea Martini

Detta vackra blå martini recept är ett utmärkt tillskott till någon fest och dess sura tropiska smak är en glädje.

Den djupblå havet martini består av vodka, blå curacao, sur blandning och ananasjuice. Medan någon apelsinlikör du har på lager skapar du samma smak, du kommer inte att få den blå färgen såvida du inte använder den absolut nödvändiga blåa curacaoen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vodka, sötsurblandning, blå curacao och ananasjuice i en cocktailskakare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

Källa: Blue Ice American Vodka

Hur stark är Deep Blue Sea Martini?

Styrkan hos denna martini kan variera lite beroende på den blå curacao du väljer. För detta exempel går vi med medelvärdet, en 60-bevis likör och blandar den med 80-vodka.

I det här fallet kommer den djupa blå havet martini att ligga rätt runt 22% ABV (44 bevis) . Det är inte den lättaste cocktailen du ska blanda, men precis runt genomsnittet för en fruktig vodka martini.

Upptäck mer blåa cocktails

Blå är en rolig färg för cocktails och det finns några sätt att få färgen till dina drycker. Det enklaste är att använda en blå likör som Hpnotiq eller blå curacao.

Psykologiska studier har utförts på varför människor lockas till livsmedel baserat på deras färg. Drs. Stephen Palmer och Karen Schloss vid University of California i Berkeley publicerade en artikel 2010 i Proceedings of National Academy of Science där de positivt ser att folk i allmänhet föredrar färger i samband med klar himmel och rent vattenliknande blått och ingenting kan vara blåare än denna cocktail!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 146
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 148 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)