Vad man ska veta om att köpa, peeling och lagra vitlök

Vitlök kan köpas som skalade helklyftor eller malet, både lagrade i olivolja eller vegetabilisk olja. Det är absolut nödvändigt att vitlök i olja lagras under kylning för att undvika potentiellt dödlig botulismbakterier tillväxt.

Val av vitlök och förvaring

När du handlar väljer du vitlökshuvuden som är fasta vid beröringen, utan nicks eller mjuka kryddnejlika. Om du märker mörka, pulverformiga fläckar under huden, överför det, eftersom det här är en indikation på en vanlig form som på sikt kommer att förstöra köttet.

Förvara unpeelade vitlökskyddar i en öppen behållare på en sval, torr plats borta från andra livsmedel. Kyl eller frys inte ospeglat vitlök. Korrekt lagrad vitlök kan hålla upp till tre månader. Som vitlök åldrar, kommer det att börja producera gröna groddar i mitten av varje kryddnejlika. Dessa spädbarn kan vara bittra, så kassera dem innan du huggar vitlöket för ditt recept. Men om du planterar nötkryddorna och låt dem spire till en höjd av ca 6 tum, kan du använda groddarna som gräslök i sallader och så.

Om du använder mycket vitlök och vill sänka din förberedelsestid, kan du förskaldera och lagra din egen i olivolja i kylskåpet, men den bästa smaken kommer från nyskalade kryddnejlika. Använd vitlökspulver, vitlöksalt och vitlöksextra (juice) endast som en sista utväg.

Hur man skalar vitlök

För att skala en vitlöksklyfta, placera den på en skärbräda på sin sida och tryck försiktigt snabbt ner med en slaktknivs plana sida.

Huden ska sedan lätt avskalas. Om du finner att huden klämmer desperat till nötköttet, grattis, du har färsk vitlök. Som vitlök åldrar, shrivels det inuti huden, vilket gör det lättare att skala.

Mer om Vitlök: