Madras Curry Vegetabilsk Soppa Recept

Här är en hemlagad vegetarisk och vegansk indisk kokosnöts curried sopprecept kryddad med Madras currypulver, som har en unik och rik smak som skiljer sig från andra curryblandningar. Madras är en intensiv smakrik och kryddig curryblandning från södra Indien som också är vanlig i thailändska karriärer. Om du gillar vegetabiliska sopprecept eller indisk mat, prova den här indisk inspirerade kryddiga Madras curry soppen, gjord med broccoli, morötter, kokosmjölk och toppad med färskhackad koriander för att ge det det extra djupet av exotisk smak.

Servera denna Madras curry soppa kanske parat med ris eller couscous, eller, för en komplett indisk måltid, para det med en vegetabilisk ris biryani.

Om du gillar vegetarisk indisk mat, rulla ner för mer intressanta köttfria idéer för att prova från det indiska subkontinenten nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp 2 koppar vatten i en liten kastrull över hög värme. Tillsätt broccoli och laga mat i 1 minut. Töm broccolibrunnen och sätt den åt sidan.
  2. Värm olivoljan i en medelstora kastrull eller stor stekpanna och lägg löken över medelvärme. Sauté i några minuter, tills löken är mjuka. Tillsätt hakad vitlök, morot, svamp och kokt broccoli och koka i ytterligare 2 minuter.
  1. Tillsätt kokosmjölken och buljongen på pannan och rör om det är bra att kombinera. Tillsätt limejuice, salt och currypulver, låt sedan blandningen långsamt simma i ca 5 minuter, var försiktig så att inte soppan koka.
  2. Avlägsna från värme och servera soppen med hackad färsk koriander.
  3. Servera din curried Madras-soppa med beredd ris, couscous eller en annan av dina favoritkorn.

Fler vegetariska indiska matrecept