Crock potten Röda bönor och ris med skinka

Den långsamma kokaren gör dessa röda bönor en snap att laga mat och de är utsökta på ris. Servera med en sallad och crusty New Orleans fransk bröd . Cornbread är ett annat populärt bröd att servera med bönor.

Ett annat köttalternativ är andouille korv , vilket är ett klassiskt tillägg till röda bönor. Du kan antingen lägga till bönorna innan de är färdiga eller servera korven på sidan. Eller, för köttfärsbönor, brunt ca 1 kopp kvarstickad skinka och tillsätt den ungefär en timme innan bönorna är klara. Om du inte har ett kvarvarande skinkben, använd en eller två skinkhockar eller shanks (beroende på storlek), eller tillsätt lite tjock rökt bacon. Endera tillsatsen ger dig en rik, rökig smak. '

För att jazz bönorna upp lite, lägg till en tesked eller två av Creole krydda, att smaka. Mest Cajun eller Creole kryddor innehåller salt, så smak bönorna innan du lägger till ytterligare salt.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Sortera bönorna, kassera skadade bönor och eventuella små stenar du kan hitta. Skölj dem, lägg dem i en stor skål och täcka med ca 2 liter vatten. Låt stå vid rumstemperatur i 6 till 8 timmar, eller över natten.
 2. På morgonen dränera bönorna och överför dem till crock potten.
 3. Skala löken och hugga den grovt.
 4. Skiv paprika i längdriktningen och ta bort fröna och revbenen. Häll peppar.
 1. Tärna selleriet.
 2. Värm vegetabilisk olja i en stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök, paprika och selleri och koka i ca 5 till 7 minuter, eller tills löket är genomskinligt.
 3. Tillsätt de kokta grönsakerna till bönorna tillsammans med skinkbenet, malet vitlök och 1 1/2-kvarts vatten. Täck och koka högt i 1 timme.
 4. Vrid värmen till låg och koka, täckt, i ca 4 till 7 timmar, eller tills bönorna är ömma.
 5. Om så önskas, i en kraftig stekpanna över medium värme, brun cirka 1 kopp skivad eller tärad kryddig rökt korv (som andouille). Lägg det till bönorna ungefär en timme innan de är redo.
 6. Ta bort skinkbenet och blanda några av bönorna mot potten och förtjocka de återstående vätskorna. Ta bort köttet från benet. tärning det och returnera det till potten med bönor.
 7. Under tiden kokar riset enligt anvisningarna på förpackningen.
 8. Smaka bönorna med salt och peppar.
 9. Sked bönorna och lite flytande över portioner av ris och strö med hackade gröna lök.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 663
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 58 mg
Natrium 206 mg
kolhydrater 105 g
Kostfiber 4 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)