Creme of Zucchini Soup

Denna Cream of Zucchini Soup har en stor kropp helt enkelt från mängden kucchini som snurras upp i den, så mycket liten kräm behövs för att ge den den sista pushen till överlägsen creaminess. För en "kräm av" soppa är det anmärkningsvärt hälsosamt.

Obs! Om du vill frysa denna soppa, sluta helt enkelt efter steg 3 och frysa. När du är redo att servera, avfrost den och fortsätt med receptet (steg 4: lägg till grädden och värmen!).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Halva, skal, och grovhacka löken. Värm en medelgryta över medelhög värme och tillsätt olja eller smör. När fettet är varmt eller smöret smälts, tillsätt lök och salt. Koka, rör om ibland, tills löket är genomskinligt och ömt, ca 5 minuter.
  2. Samtidigt trimma och grovhacka zucchini. Tillsätt zucchini och buljongen till löken. Öka värmen för att få allt att koka, minska sedan värmen för att upprätthålla en stadig simma och laga, rör om och om, tills kucchini är mycket öm, cirka 15 minuter.
  1. Arbeta i partier om nödvändigt, virvla soppan i en mixer eller matberedare tills det är mycket smidigt (minst 1 minut per sats). Obs: Vänta att virvela tills det är kallt eller håll en kökshandduk över toppen av mixern eller processorn ovanför toppen för att förhindra att det brinner splittrar. Återställ den renade soppan till kruka. Om du har en handhållen nedsänkningsmixare kan du använda det istället, var noga med att sura all soppa i potten nog så att den är helt och helt renad tills den är mycket jämn.
  2. Rör i grädden och värm försiktigt soppen över låg värme tills det är varmt.
  3. Tillsätt salt och peppar efter smak (notera att soppa ofta kräver mycket salt för att skaffa god smak, bara tänk på allt vatten där inne!). Servera varma med en strö av peppar och / eller muskotnöt, om du vill.

Medan denna soppa är helt underbar i sin enkelhet, kan jag förstå viljan att klä upp det lite. Lyckligtvis är det lätt att göra. Här är några garneringar du kan lägga till i slutet för att få denna soppa till nya höjder:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 96
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 621 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)