Garlic Yoghurt Salad Dressing

Vitlök, citron och salt gör vanlig yoghurt till en enkel och utsökt salladsdressing. Lite krämig, självklart, men med en fin ljus tang som låter dig veta att det är salladsdressing. Prova det på hjärtat salladgrönsaker, som romaine, på hackade grönsaksallader , eller till och med så enkelt ett dopp för crudités.

Det är naturligtvis gott, men om du gillar att experimentera i köket är detta dressing också en bra bas för att skapa andra förband. Det enklaste att göra är att röra i några färskhackade örter. Mynt , chervil och / eller dill är mina favoriter här, men en liten bit av rosmarin eller till och med lite ödmjuk persilja är också bra val.

Eller blanda upp saker genom att lägga till kryddor. En liten bit nybakad kummin är särskilt välsmakande (jag har varit känd för att bara lägga till ett streck cayenne med det), men det är också currypulver eller garam masala. Experimentera med dina kryddor genom att blanda i 1/4 tesked för att börja, prova och lägga till där borta (kom ihåg att du alltid kan lägga till mer krydda, men du kan inte ta ut det när det är inne!).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera yoghurt och citronsaft och en liten skål och vispa tills de är helt släta. Alternativt kan du placera dem i en burk med pintstorlek med lock och skaka dem till jämnhet (det här är bra om du inte planerar att använda dressingen direkt eftersom det gör det enkelt att lagra dem).
  2. Skala och gräda vitlöket och sprinkla lite salt på det som du gör för att hjälpa till med minceringsåtgärden. Lägg till skålen eller burken och visp eller skaka, för att kombinera med lemony yoghurt.
  1. Tillsätt salt till smak. Lägg till peppar, som du gillar.

Förbandet kommer att lagras, täckas och kylas i flera dagar. Observera att om du vill lagra det, kanske du vill dra tillbaka på hur mycket vitlök du lägger till, eftersom dess smak kommer att intensifieras när den sitter.

* Jag rekommenderar starkt att använda fullmjölksyoghurt här och i liknande recept. Ja, det finns mer fett i det, men det är också lättare att hitta fullmjölksyoghurt utan stabilisatorer, konstgjorda förtjockningsmedel och andra saker som inte är yoghurt. Med detta sagt, så länge det är osötad yoghurt, kommer det att fungera, men fet fet yoghurt kommer att ge en mer vattnig, mindre smaklig dressing.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 70
Totalt fett 1 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 59 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)