Hirs och grönsaksoppa

Detta recept på hirs och grönsaks soppa träffar platsen på en cool dag och kan vara en en-potta måltid. Vi har ofta soppa till frukost under de kallare månaderna, och detta gör ett utmärkt smakfullt frukostalternativ. Du kan variera grönsakerna enligt vad du har till hands (se variationer nedan för förslag), eller ditt humör, men se till att du alltid använder basen av morot / selleri / lök. Rostning av hirs lägger till ett annat lager av smak till soppan. (Detta steg är valfritt men lägger verkligen till dimension till slutprodukten.)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan över medium värme i en sopppanna. Tillsätt den hackade löken, selleri, morötter och purjolök och koka i 5 minuter tills löket är genomskinligt.
  2. Tillsätt höns, sötpotatis, lökblad, timjan, lager och vatten och två klämmer av havsalt. Koka, täck, minska värme och laga i 15 minuter.
  3. Medan soppen lagar mat, värm en liten stekpanna över medelvärme. Tillsätt hirsen till pannan och skål i 5 minuter, rör om ofta, tills hirsan är gyllene och avger en nutty doft.
  1. Tillsätt hirsen till soppan och koka ytterligare 20 minuter tills hirs och grönsaker är ömma. Ta bort och kassera lövbladet och timjan. Justera kryddan till smak och servera, garnerad med hackad persilja och en regna olivolja.

Variationer: Lägg till ett par koppar hackade plommatomater (färsk eller konserverad) för en hjärtligare buljong och lite mer kropp. Du kan också ersätta kycklingstock för grönsaksbeståndet. Lägg till hackade gröna bönor eller kale under de senaste tio minuterna av tillagningen. (Om du föredrar spenat, lägg den till strax före servering, det tar bara en minut att ånga ner i soppan). För tillsatt protein tillsätt en burk med dränerade vita bönor eller kikärter (eller 2 koppar strimlad kokad kyckling för köttätare). Serverar 4 till 6.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 127
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 202 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 5 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)