Hemlagad yoghurt

Yoghurt är ganska lätt att göra hemma och resultatet är mycket bättre i smak och konsistens än de flesta kommersiella yoghurt. Du sparar pengar själv och kan också välja vad som inte går in i din yoghurt (kommersiella märken innehåller ofta förtjockningsmedel och andra ingredienser som inte innehåller mejeriprodukter).

När du har lite hemlagad yoghurt kan du använda den som starter för att få framtida satser att gå. Prova att kombinera den med lite hemlagad sylt eller hemburkfrukt för ett snabbt mellanmål.

Utrustning:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm mjölken försiktigt över medium-låg värme tills den når 180F (82C). Stäng av värmen och mjölken svalnar till mellan 106F (41C) och 110F (43C).
  2. Medan den uppvärmda mjölken kyler, tvätta burkarna och låt dem fyllas med varmt vatten så att glaset blir varmt när du lägger till yoghurt.
  3. När mjölken har svalnat tillräckligt, värm en stor skål eller mätkopp genom att fylla den med varmt vatten. Töm ut vattnet. Torka mjölken genom en fin nätfilm i den uppvärmda skålen. Vispa i yoghurten. Häll ut vattnet i burkarna och häll i mjölken plus yoghurtblandningen. Fäst locken.
  1. Placera burkarna på en varm men inte varm plats där de kan förbli oförstörda i 8 timmar eller över natten. En gammaldags ugn där pilotlampan alltid är på är perfekt. Så är en ugn med lampan tänd men värmen avstängd. Ett annat alternativ är en matdehydrator inställd på 110F (43C) med brickorna avlägsnade för att göra plats för burkarna. Eller du kan köpa en speciell yoghurtmakare som bibehåller den idealiska temperaturen.
  2. Var försiktig så att du inte stöter på burkarna medan de aktiva yoghurtkulturerna arbetar på mjölken. Yoghurt är mycket finicky om detta, och kommer ibland inte att fungera bra om burkarna flyttas under denna period.
  3. Överför burkarna till kylskåpet.

Detta recept kan skäras i hälften om en kvarts / liter yoghurt är mer än vad du ska gå igenom om en vecka eller två. Det bör dock inte fördubblas: satser större än 1 quart (1 liter) sätter inte upp sig bra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 154
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 108 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)