Avokado Lime Salad Dressing

Avokado ger en rik, krämig, näringsfylld baserad på denna lätta och tillfredsställande salladsdressing. Jag gillar att göra den i salladsskålen. Jag ska slänga den eventuella salladen i för minimal rengöring, men det lagras i några dagar i en väl förseglad burk eller täckt ramekin, om du vill göra det framåt.

Den malda kummen lägger till en jordisk balans i den rika avokado och ljust limejuice, men om du inte är ett fan av kummin, var god att lämna den.

Det är perfekt på romantinsallad, andra superklara grönsaker, eller till och med på kål i mer slaw-situation, eftersom det är fysiskt tungt. Den rika smaken står också snygg mot smutsiga tillsatser som slivered rödlök, eller super krispiga, krispiga grönsaker som rädisor och fänkål . En crumble av cotijaost är ett bra tillägg när du använder detta dressing också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skal och hök i vitlök eller sjalot. Lägg det i en stor salladsskål och tillsätt limejuice.
  2. Klipp avokado i halv längd, skär in i avokado tills du slår i gropen och skära runt, inte gå genom gropen. Vrid de två halvorna för att poppa avokado från varandra. Skruva ut köttet från ena sidan till en stor salladsskål. Om det är en stor avokado, tätt omsluta med den andra hälften, med gropen kvar i den och reservera den för ytterligare användning. Om det är en liten eller medium avokado, ta bort gropen från andra hälften och skopa det köttet i skålen också.
  1. Blanda avokado tills det är så smidigt som möjligt. Jag finner en gaffel är det bästa verktyget för detta. Tillsätt oljan och arbeta med det också.
  2. Rör i munnen kummin. Tillsätt salt till smak (håll inte tillbaka här, avokado skiner bäst när det är ordentligt kryddat).

* Om du vill ha en riktigt fantastisk smak, slipa dina egna kumminfrön, rosta dem först: sätt om 1 tsk kumminfrön i en liten stekpanna över medelhög värme. Koka, omrör eller skaka ofta, tills kummen luktar fint och smakligt. Överför spiskummen till en tallrik eller ett annat kärl där fröna kan svalna i mer eller mindre ett enda lager så att de svalnar snabbt och inte förvarar för mycket. Mala i en mortel och pestle, kryddkvarn eller rent kaffekvarn.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 119
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 55 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)