Crock Pot Chicken Breasts With Cranberries

Så upptagen som människor är dessa dagar, crock potten har blivit en viktig apparat för hemkocken. Allt du behöver göra är att hugga och prep ingredienser och kasta dem ihop i långsam spis. Slå bara på och gå bort. Du är fri att fortsätta med dina dagliga uppgifter, eller helt enkelt luta dig tillbaka, lägga fötterna och slappna av.

Färska tranbär och apelsinjuice ger smaken för dessa lättlösta kycklingbröst. Kycklingen är en trevlig förändring av takten från vanlig kryddat kyckling, och det tar bara några minuter att förbereda och laga mat. Kanel och ingefära lägger till en subtil känsla av kryddor till apelsinjuice-såsblandningen, och tranbär gör det attraktivt.

Om du har några färska tranbär kvar efter semestern, är detta ett utmärkt sätt att använda dem. Eller använd frysta tranbär i maträtten.

Om du inte kan kontrollera kycklingen för doneness vid 4 eller 5-timmarsmärket, överväg att använda benfria kycklingslår i disken. Kycklinglår är mycket mer förlåtande än kycklingbröst, och de blir saftiga och ömma även efter en lång tillagningstid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kycklingbrösten med pappershanddukar för att torka och ordna dem i crock potten.
  2. Skala löket och hugga det; strö över kycklingen.
  3. Tillsätt tranbär, salt, kryddor, brunt socker och apelsinjuice till kyckling och lök.
  4. Täck krukan och koka på låg i 4 till 6 timmar, eller tills kycklingen är öm.
  5. I en liten skål eller kopp, rör om mjöl och vatten för att göra en mjuk pasta (uppslamning). Gradvis tillsätt hälften av blandningen till crock potten under omrörning ständigt. Fortsätt tillagning i ca 5 minuter. Om det inte är tillräckligt tjockt, tillsätt den återstående slamblandningen. Koka i ca 5 minuter längre, omrör hela tiden.
  1. Smak och justera kryddor.
  2. Servera kycklingbröstet garnerat med skivade gröna lök eller hackad koriander eller persilja.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1994
Totalt fett 108 g
Mättat fett 30 g
Omättat fett 44 g
Kolesterol 628 mg
Natrium 951 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 4 g
Protein 200 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)