Foolproof Traditionell Engelska Pannkaka Recept

Pannkaka dag aka Shrove tisdag i Storbritannien och Irland, är dagen för att äta traditionella pannkakor som är tunna och crepeliknande; den sanna pannkaka av denna dag. Engelska stil pannkakor är inte till skillnad från den tunna franska crepe och liknar inte alls på amerikansk stil frukostpannkaka .

Som Shrove Tuesday är dagen före Ash Wednesday och början av lånat, var pannkakor traditionellt ett sätt att använda upp några lager av mjölk, smör och ägg, vilka var förbjudna under avstängning av lånt. Anpassningen fortsätter idag, även om sådan avhållsamhet är sällsynt nuförtiden.

Att göra pannkakor är så snabb, enkel och billig, men se till att du förbereder mycket, eftersom de alltid är mycket populära. Även om du har lite kvar, oroa dig inte, de fryser mycket bra. Lagra dem enkelt mellan greaseproof papper en efter en. Poppa dem i en stor fryspåse, försegla och frysa, för att tina, placera påsen i kylskåpet och låt dem långsamt tina. De kan värmas upp mycket snabbt genom att värma en stekpanna och poppa de tinade pannkakorna i ungefär 30 sekunder vardera. Servera omedelbart.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sila mjölet i en stor bunke, tillsätt saltet. Gör en brunn i mitten och lägg till ägget. Klipp bra tills det är smidigt och klumpfritt.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och 2 tsk smör, slå bra. Tillsätt kvarvarande mjölk och rör om.
  3. Låt smeten stå i 15 minuter.
  4. Smörj lätt en pannkaka pan eller stekpanna med lite smält smör. Värm tills det är mycket varmt och tillsätt en skålig smet så att den jämnt och smidigt täcker pannans botten. Koka tills det är satt och lättgyllt.
  1. Använd en spatel eller om du är väldigt modig försök kasta pannkaka i luften och laga på andra sidan i ca 30 sekunder.
  2. Skjut pannkaka från pannan på en varm tallrik. Täck plattan med en tygduk och håll dig varm. Fortsätt som ovan tills all smet har använts.

Att tjäna

På pannkaka-dagen äts traditionellt pannkakor ströts med socker och en citronpressa. Servera dock som du vill med sylt, gyllene sirap, honung, choklad spridning; vad som helst du vill ha.

Pannkakor från hela världen

Mycket som amerikanska pannkakor, walisiska pannkakor som kallas Cremog et al är underbara, det är den traditionella som vinner på Pannkaka-dagen .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 141
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 82 mg
Natrium 342 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)