Färska Hjälmlagda Ricotta

Många människor är inte medvetna om hur otroligt enkelt det är att göra din ricotta hemma, och om du använder högkvalitativt mejeri för dina ingredienser, kommer dina resultat att vara mycket överlägsen de flesta butikerna amerikanska märkena - friskare, krämigare, och mer smakrika. När du har försökt det, kan du aldrig gå tillbaka till butiksköp! Observera att traditionellt är ricotta gjord av vassle som dräner från färskgjorda ostkartor, uppvärmd för att skilja ut de återstående råkorgen (därav namnet ricotta , vilket betyder "återkokt"), men det är helt bra (och mer produktivt) för att göra det från helmjölk istället.

Det är också en fantastiskt mångsidig slutprodukt: Du kan sprida den på crostini, ihop med söta eller söta toppings för fantastiskt enkla, men eleganta antipasti- eller partyfingermatar, använd den direkt som en mycket enkel pastasås, tunna med en liten bit av pastaens kokvatten och kryddat rikligt med nymalt svartpeppar, eller i fyllda pastaruppskrifter, som detta recept på spenat och Ricotta Cannelloni . Du kan använda den i otaliga efterrätter, som denna läckra citron-Ricotta tårta , Cannoli och Sicilianska Cassata . Och det är inte begränsat till bara italiensk matlagning antingen: Du kan använda den som ersättare för gräddeost, mascarpone eller någon annan färskost i cheesecakes eller andra recept.

(För en lättare ricotta kan du bara använda 4 koppar helmjölk i stället för mjölk och grädde. Jag skulle dock inte rekommendera att använda skummet eller obehandlad mjölk, eller resultaten kan vara smutsiga och korniga.)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered antingen en finhålskolare eller en finmaskningsfilm genom att lining den med skiktet av ostklaff och placera den i en större skål. Avsätta.
  2. Värm mjölken, grädden och saltet över medelhögt värme tills det når 190 grader Fahrenheit (förbered din citronsaft eller vinäger medan mjölken värmer), ibland med en omrörning för att förhindra att du sticker eller brinner.
  3. Ta av grytan från värmen omedelbart och häll i syran (citronsaft eller ättika) och ge blandningen ett par snabba stearinlärningar med en träsked för att införa syrabrunnen. Curds kommer att börja bilda omedelbart.
  1. Låt blandningen sitta i ca 5 minuter, ostörd, häll sedan den i den beredda ostkorgfläns eller sil.
  2. Låt det sitta och spänna, ostörd, var som helst från en halvtimme (för en våtare, tunnare konsistens) till 3 eller 4 timmar (för tjockare, krämigare, torktumlare ricotta). Det beror på din preferens och hur du tänker använda den, och du kan kontrollera det regelbundet för att avgöra om det har nått önskad konsistens eller inte.
  3. Om det kommer att vara en flera timmar lång sitta, kan du överföra hela spänningsinstallationen till kylskåpet (lägg över en skål) för att sluta täta där.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 267
Totalt fett 14 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 194 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)