Savory Spinach and Cheese Bread Pudding

Brödpudding behöver inte vara sött! Här fungerar en smakfull version full av spenat och ost på en brunchbuffé eller som en avslappnad middag. Och medan den bästa delen om denna brödpudding är hur vansinnigt läckra det är, det faktum att du kan förbereda det helt före tiden och sedan popa det i ugnen när du är redo att äta, är en nära sekund.

Du kan prova olika ostar eller kombinationer av ostar. Du kan också använda andra grönsaker - var noga med att laga dem tills deras vätska har förångat och de är ömma (10 minuter för chard, 15 minuter för kale) innan de läggs till pudding.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. Klipp brödet i 1-tums bitar och sprid på ett bakplåt. Sätt i ugnen i ca 10 minuter - du torkar det lite ut, du vill inte skåda den. Låt brödet svalna.
  2. Skölj spenaten om så behövs för att avlägsna smuts eller grus. Lyft ut ur vattnet och dränera i en kolv eller salladspinner.
  3. Under tiden skalla och finhacka vitlök eller sjalot. Smält 2 matskedar smöret i en liten stekpanna över medelvärme. När smöret smälts, tillsätt vitlök eller sjalot och koka, omrör, tills det är mjukat och försiktigt doftande, ca 3 minuter. Tillsätt den renade spenaten och 1/4 tesked saltet. Koka , omrör , tills spenaten är viss , har släppt sin vätska, och den vätskan har avdunstats, ca 10 minuter. Avsätta.
  1. Spricka äggen i en stor skål. Lätt slå eller vispa. Tillsätt mjölken och visp att kombinera noggrant. Rör i resterande 1/4 tsk salt och peppar. Avsätta.
  2. Skaka osten och lägg åt sidan.
  3. Använd resterande 1 msk smör för att täcka en stor (9 x 13) bakfat. Lägg brödkubarna i maträtten. Ordna den kokta spenatblandningen i och på brödbitarna. Stänk osten över bröd och spenat. Häll i ägg-mjölkblandningen; det borde täcka allting. Om några brödkubar sticker ut, tryck dem ner i vätskan. Låt hela saken sitta i minst 30 minuter (gör framåt tips: täck och kyla upp till över natten, låt det sitta i ca 30 minuter innan du bakar för att ta av kysten). Att låta allt sitta gör att brödtiden kan suga upp ägg-mjölkblandningen, vilket kommer att leda till en mycket bättre slutlig textur än om du bager den direkt.
  4. Baka tills bara en liten bit jiggly i mitten, men i grund och botten sätt överallt och brunt längs kanten, ca 35 minuter. Om det fortfarande är jiggly och blir för brunat på toppen, täck med folie för att laga lite mer.
  5. Låt sitta minst 10 minuter och upp till 30 innan du skär i bitar för att servera. Servera varma eller varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 479
Totalt fett 25 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 288 mg
Natrium 791 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 3 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)