Paulaner Salvator Double Bock: Den bästa Doppelbocken

Benchmark för Doppelbock Worldwide

När det gäller Doppelbock, kan ingen annan öl röra Paulans Salvator Double Bock. Det är branschstandarden och perfekt belyser denna lager stil som ofta kallas "flytande bröd."

Tillgänglig över hela världen är denna legendariska öl en som varje ölälskare behöver försöka minst en gång. Det kan tydligt anges att du inte har haft Doppelbock tills du har smakat Salvator.

Om Paulaner Brewery

Tyskland är känt som en ledare för att brygga öl och Paulaner är känt som ett av de bästa bryggerierna i Tyskland.

Det är bara naturligt att detta är hem till en av världens bästa öl. Beläget i München började Paulaner-bryggeriet officiellt i 1634 och Salvator har alltid varit flaggskeppsbären.

Berättelsen säger att de Paulaner Monks i Neudeck-klostret, som många på sin dag, var mycket skickliga på att göra öl. Deras dubbla bock serverades famously istället för mat under Lent och avundas av kommersiella bryggerier i området. Det ursprungliga Salvatorreceptet är fortfarande i bruk, även om några förfinningar har gjorts under åren.

Salvator har blivit beverad som kung av Doppelbocks genom nästan fyra århundraden. Även om bryggerier fortsätter att försöka duplicera det, har få kommit nära och bryggeriet håller sina hemligheter väldigt nära hemmet. Även utanför sin stil anses Salvator vara en av världens bästa öl, och gör det ofta på listan över '50 bästa öl. '

Paulans öllista omfattar Hefe-Weizen naturhve, ursprunglig München Lager, Salvator Double Bock, Weizen-Radler Non-Alcoholic, och två Oktoberfest-öl, Marzen och Wiesn.

Roliga fakta om Paulaner

Salvator Double Bock Tasting Notes

Salvator häller med ett medium smörskott-färgat huvud. Den klara kroppen är en djup bärnsten, nästan en kastanjebrun. Dess arom är full av söt karamell.

Smaken är full av runda smaker, i synnerhet dess signaturchoklad med malt, karamell, bröd och tips av kaffe. Du kan till och med upptäcka ljushopp någonstans i bakgrunden.

Denna öl är underbart komplex och har en fullständig munkänsla. Det finns en antydan av kornighet i måttet med långvarig karamell sötma.

Den ideala temperaturen för att servera Salvator är 48,2 F (9 C) och den rekommendationen kommer direkt från bryggaren. Ta det till hjärtat, för att en öl av denna storhet förtjänar att serveras med största omsorg. Paulaner föreslår också att koppla ihop det med en måltid av grillad and och plommon och det låter inte heller som en dålig idé.

Om Paulaner s Salvator Double Bock