Recept för Kycklingkrämen eller Turkisoppa

Ibland är en enkel soppa mest tilltalande på en kylig natt. Du kan inte bli mer grundläggande än denna enkla grädde av kyckling eller kalkonsoppa.

Oavsett om du serverar denna soppa som en första kurs till familj eller gäster eller som en del av en avslappnad parning med smörgåsar, är det ett bra alternativ - och lätt i fyndet.

Detta recept finns i "The New Doubleday Cookbook" av Jean Anderson och Elaine Hanna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka buljongen till en simmer och blanda långsamt i grädden.
  2. Tillsätt salt till smak, peppar och muskotnöt.
  3. Täck och låt mjuka över lägsta värme i ca 10 minuter.
  4. Servera varm eller isig kall, toppad med malet persilja.

Variation

För homestyle, chunky grädde av kyckling eller kalkon soppa, gör en kräm sås, ersätta en kopp halv och halv för den tunga kräm och tillsätt buljongen. Koka tills tjock, blanda i kryddorna tillsammans med hackad, kokt kyckling eller kalkon, potatis, ärter och / eller morötter.

Smörgåspar

Servera grädde av kyckling eller kalkonssoppa till lunch på helgen eller för en avslappnad nattnättersmiddag med en spektakulär smörgås som kompletterar dess enkla och subtila smaker.

En pesto chicken panini lägger till en italiensk vridning, medan grillad ost med kalkon på surdeg gör det till en komfort måltid. För något sydligt, prova grillad kyckling och pimientoostsmörgåsar på crusty franskt bröd.

För lite mexikansk värme, sätt ihop en panini av chipotle, kyckling, avokado och Monterey Jack ost. Eller stapla surdjursbröd med skivor avokado, tomat, bacon och sallad, toppad med en fin mayonnaisedocka.

Klassiska klubbsmörgåsar - skivor av krispig bacon, tomater, sallad och kalkon med majonnäs på land vitt bröd - gör alltid bra med grädde med kyckling eller kalkonsoppa. Du kan också alltid falla tillbaka på kyckling sallad på land vit eller franskt bröd eller den enklaste av alla, kyckling eller kalkon smörgåsar med sallad, salt och peppar och majonnäs på mjukt vitt bröd. Vänd någon av dessa klassiker till något lite mer sofistikerad genom att byta bröd till brioche-rullar, asiagobröd, surdeg, franska eller italienska.

Du kan givetvis ersätta kyckling för kalkon eller omvänd i någon av dessa smörgåsideer.

Lägg till pickles och potatischips (om de kompletterar smörgåsen), och du har själv en måltid av de bästa ingredienserna som bara får dig att komma ihåg att de enkla sakerna i livet bara handlar om alltid det bästa.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 501
Totalt fett 39 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 172 mg
Natrium 262 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)