Enkel korv och Cheddar Quiche

Denna enkla quiche är gjord med brunad smulad korv och cheddarost. Skorpan är delvis bakad för att den inte blir soggig från äggblandningen.

Gärna lägga till ca 1/2 kopp hackade paprika och lök eller gröna lök till quiche. Svampar är ett annat möjligt tillägg. Saute ca 4 uns skivad eller hackad svamp och lägg dem till quiche tillsammans med korven.

Använd en vanlig eller glutenfri frusen pajskors eller färdig bakverk, eller följ anvisningarna för hemlagad skorpa. Du kan sluta med lite extra fyllning med en frusen skorpa. Om du har extra påfyllning, baka den utan skorpan i en liten smördegåse eller ramekin.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered skorpa för quiche eller använd ett inköpt 9-tums bakverkskal.

Hemlagad konditorivaror (tillval)

 1. Blanda mjöl och salt i en blandningsskål. Skär i kallt smör med en konditorblandare eller fingrar tills grova smulor bildas; tillsätt isvatten, lite åt gången, tills deg håller ihop och bildar en boll. Form i en platt skiva, linda i plastfolie och kyl i ca 30 minuter.
 2. Värm ugnen till 375 F (190 C / Gas 5).
 1. På en lättmjölkad yta med en mjölkad rulle, rulla ut degen i en cirkel med en diameter på 11 till 12 tum. Montera degen i en 9-tums tallrik eller quichepanna. Trimma kanterna och lämna ett litet överhäng, ca 1/4 tum runt kanten. Krympa kanten efter önskemål.
 2. Linj skorpan med folie och fyll i torkade bönor eller pajvikter . Baka quiche skorpa i den förvärmda ugnen i ca 8 till 10 minuter.
 3. Ta bort pajen från ugnen och ta bort folie och pajvikter.

Quiche Filling

 1. I en stor stekpanna över medelvärme, bruna korven, bryta upp och rör om tills det inte längre är rosa. Tappa väl och lägg åt sidan.
 2. I en liten skål klibba ägg, grädde, timjan och peppar tills de är väl blandade.
 3. Stänk den kokta korven över den delvis bakade skorstenen och lägg sedan på korven med den strimlade osten.
 4. Häll äggblandningen över korv och ost.
 5. Baka quiche i ca 30 minuter, eller tills quiche fyllning är inställd och lätt brunad.
 6. Till frukost eller brunch serveras quiche med skivade färska tomater eller frukt. Eller servera quiche till lunch med en kopp soppa eller sallad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 433
Totalt fett 36 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 203 mg
Natrium 607 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)