NYC Style Falafel Sandwich Recept

Detta läckra NYC stil falafel smörgås receptet är inspirerat av 24-timmars Mellanöstern restauranger som linje gatorna i Brooklyn och Manhattan. Färska stekt falafelbollar, inlagda grönsaker, örter, grekisk yoghurt och en snabb och lätt citron vitlök tahini dressing fylls i en varm pita och drizzled med varm sås om så önskas.

Vill du ha en köttfylld medelhavsmörgås Prova denna lammgyrosmörgås eller detta recept för kyckling Souvlaki.

Vad du behöver

Hur man gör det

För Falafel:

 1. Börja med att tillsätta kikärterna till en matprocessor och puls tills det är klumpigt.
 2. Lägg i persilja, koriander, vitlök, lök, kummin, citronsaft, mjöl, salt och röda paprikaflingor och puls tills alla ingredienser är malet och inte renat slät.
 3. Smaka med salt till smak. Placera blandningen i kylskåpet.
 4. Värm oljan till 375 F.
 5. När oljan är varm, ta bort falafelblandningen från kylskåpet och rulla dem i små bollar om storleken på en pingpongboll.
 1. Tillsätt några till den heta oljan, var noga med att inte tränga dem och koka till guldbrun, ca 3 minuter.

För Vitlök Tahini Dressing:

 1. I en liten skål, vispa ihop tahini, vitlök, olivolja, hackad persilja och citronsaft.
 2. Tillsätt vatten, små i taget tills önskad tjocklek uppstår. Smaka med salt till smak. Låt sitta i minst 10 minuter innan du använder.

För smörgås:

 1. Börja med att värma pita. Under tiden, i en liten skål, tillsätt lök, morötter, gurka, tomat, syltbetor, vitlök, kikärter, persilja, dill och rödvinäger och salt till smak.
 2. Tillsätt den rena grekiska yoghurten till mitten av den uppvärmda pitaen och toppa med hälften av syltgrönsaksblandningen. Tillsätt falafelbollar, vitlök tahini citron dressing och resten av syltad grönsaksblandning. Lägg till varm sås om så önskas.
 3. Vik fylld pita i hälften och använd tinfoil för att hålla hälften av smörgåsen insvept. Skal tillbaka tinfoil när du äter den, som en burrito!