Hur man förbereder en förbakad Pie Crust (Blind Bake)

Hur man bakar helt eller delvis bak en pajskaka

Många recept kräver en helt bakad eller delvis bakad pajskorsa. En bakad pajskaka behövs vanligtvis för en fyllning som inte kommer att bakas. En delvis bakad pajskorpa (eller parbakad) skorpa kallas ofta för en vaniljs typ av fyllning. Jag baka alltid delvis en skorpa för pumpa paj, schack pajer och sötpotatis paj även om receptet kräver en bakad skorpa. Den extra 10 till 15 minuters baktid säkerställer en helt kokad bottenskorpa.

Ingen fuktig botten!

  1. För att förbereda en pajskaka (helt eller delvis), förbered din pajbake, kyla, rulla och sätt den i pajplattan, bilda kanten efter önskemål. Om du har tid, sätt pajskalet i frysen i 10 eller 15 minuter.
  2. Värm ugnen till 400 F (200 C / Gas 6) F och placera ugnsskivan i mitten av ugnen.
  3. Ta en bit folie - ca 15 inches i längd - och passa den snyggt över botten och uppåt på siden av pajdegarden. Det ska finnas tillräckligt med överhäng för att göra det enkelt att scoop upp det - vikter och allt - när pajen har slutat bakning.
  4. Fyll det fodrade pajskalet med pajvikter eller torkade bönor hela vägen till toppen av skalet. Våra vikter håller pajskorpan från att bubbla upp när den bakar. Jag använder en kombination av keramiska pajvikter och torkade bönor, och jag håller dem i en behållare så att de alltid är praktiska när jag behöver dem.
  5. Baka pajen med folien och vikterna i 15 minuter, eller tills skorpan är inställd. Sänk ugns temperaturen till 375 F (190 C / Gas 5). Ta bort kakan från ugnen. Ta bort folien och vikterna. Jag håller en kombination av pajvikter och torkade bönor i en behållare bara för pajskorpor.
  1. Pipa bakverket på flera ställen med en gaffel och sätt tillbaka pajskorpan till ugnen.
  2. Baka vid 375 F (190 C / Gas 5) i ca 8 till 10 minuter längre för en delvis bakad skorpa, eller ca 15 till 18 minuter längre för en helt bakad skorpa. En delvis bakad skorpa kommer att vara ljusguldbrun runt kanterna, och en helt bakad skorpa kommer att vara en djup guldbrun och kommer att se helt kokad.
  1. Ta en titt på det nu och då som det bakar. Om du märker några fläckar som puffar upp, sticka dem lätt med en gaffel.
  2. Ta bort pajskskivan ur ugnen, kyla och fyll i följande receptinstruktioner.

Du kanske också gillar