Färska Spenat Ravioli Lasagne

Matlagning med färsk pasta är helt enkelt en behandling, vare sig det fylls pasta som ravioli eller tortellini eller vanlig pasta som fettuccin eller ängelhår. Texturen är annorlunda än fräsch, och jag var väldigt glad över att upptäcka en ny rad Buitoni pastas som inte bara fylls med intressanta fyllningar (som asparges och kronärtskockor), men pastaen är också gjord med äkta spenat, så du är fördubbling. Du kan göra detta i en traditionell kvadratisk lasagne pan eller i en oval eller rund pan eftersom du definitivt inte behöver skära den i rutor för att tjäna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 ° F. Spraya en 9x9-tums fyrkantspanna, eller en annan 1 1/2 till 2-kvarts bakfat, med nonstick matlagningsspray.
  2. Ta en stor kruka med vatten till koka för pasta.
  3. Smält smöret i en stor djup kastrull över medelvärme. Rör i mjölet och koka i en minut tills blandningen blir gyllene. Tillsätt spenat och koka tills det knappt visat sig, ca 2 minuter, rör om ofta. Blanda gradvis i mjölken och sätt blandningen till en simmer. Låt svalna i en minut eller två, rör om ibland tills den är tjock. Säsong med muskotnöt, om så önskas, och salt och peppar. Rör i 1/2 kopp Parmesan.
  1. Under tiden kombinera ricotta-ost, citronskal och vitlök i en skål, krydda med salt och peppar.
  2. När vattnet kokar, krydda med salt, låt det koka igen och laga pastan enligt förpackningsanvisningar, stoppa strax innan den blir helt kokad.
  3. Sked tillräckligt mycket krämig spenat sås i botten av en lasagne maträtt för att lätt täcka den. Toppa med halva ravioli, lägg sedan på pastaen med ett lager av hälften av ricotta-blandningen och hälften av de hackade kronärtskockorna. Sked över hälften av den återstående krämiga spenatsåsen, och strö över hälften av Parma. Upprepa dessa lager. Placera i ugnen och baka i ca 15 minuter tills allt brinner och bubblor. Kör lasagnen under broilern för en sista minut för att bruna toppen om så önskas.