Glutenfri Thai Creme Caramel

Denna thailändska versionen av den klassiska creme karamell efterrätten är super lätt att göra, smälta i din mun läcker och friskare än traditionell creme karamell! Det är också glutenfritt. Detta recept kräver kokosmjölk istället för grädde (kokosmjölk innehåller bra fetter som faktiskt sänker kolesterolet), så om du är laktosintolerant är det här ett bra efterrättval för dig. Det gör också en elegant efterrätt för att servera gäster eller ta en fest. Bäst av allt kan detta recept piskas upp och i ugnen på mindre än 10 minuter!

Pandanpasta gör efterrätten en ganska grön och ger också en subtil söt smak. Om du inte har pandanpasta, kan du ersätta vaniljsmakning för goda resultat. För att matcha den gröna färgen du skulle få från pandan, lägg till några droppar grön matfärgning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Smörj lätt 4 ramekiner med olja.
  3. Slå ägg med en gaffel eller med en elektrisk mixer i 1 minut.
  4. Tillsätt salt, socker, vanilj ELLER pandanpasta och kokosmjölk. Rör tills det är väl kombinerat. (Om du använder pandan essens / pasta, notera att det kommer att göra efterrätten en ljus tropisk grön.)
  5. Häll lite sirap i botten av varje ramekin: tillräckligt för att täcka botten, plus upp till 1 msk. Mer.
  1. Häll ägget och kokosnötblandningen i varje ramekin upp till 3/4 full. Rör inte: sirap bör naturligtvis förbli på botten av ramekin.
  2. Placera ramekiner i en stor glasskål eller på en djupsidig stekpanna. Häll lite vatten i botten av bakfatet eller pannan tills vattnet når 1/4 långt uppe på sidan av ramekin.
  3. Baka 30 minuter, eller tills en gaffel kommer ut ren.
  4. Låt svalna, lägg sedan i kylskåpet tills det är klart att servera. (Obs: du kan också servera denna efterrätt varm-det är utsökt båda sätt!)
  5. För att servera, kör en kniv runt den inre fälgen av varje ramekin för att lossa pudding. Omforma ramekinerna på individuella dessertplattor. Pudding bör falla lätt ut, med sirapen droppa naturligt ner över kokosnoten. NJUT AV!

Thai Creme Caramel kommer att hålla (täckt) i kylskåp i upp till 5 dagar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 259
Totalt fett 18 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 104 mg
Natrium 136 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)