Enkel frukost Burrito

Burritos, definierad som en mel tortilla helt omslutande någon form av varm fyllning, uppenbarligen härstammar längs den amerikanska-mexikanska gränsen. Medan de ätit i de nordligaste delarna av landet, är de lite kända i centrala och södra Mexiko, vilket gör burritos en mexikansk mat som är mycket mer populär utanför landet än inuti den!

Burritos, oavsett om de är avsedda för frukost eller på annat sätt, kan vara stora eller små, och deras fyllningar sträcker sig från mycket enkla (bara refried beans och salsa) för att utarbeta (stekfajitas med bönor, ris, sallad och tomat). Denna stora ish frukost burrito fylld med ägg, ost och chorizo ​​kommer smälta i munnen och göra en bra start på din dag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 Fahrenheit / 204 Celsius.

  2. I en liten stekpanna, stek chorizoen (utan att tillsätta något fett) över medium värme tills den kokas igenom. Töm överflödigt fett, håll chorizo ​​i stekpanna.

  3. Placera tortillan på ett kakan täckt med en mycket fuktig, ren handduk. Placera kakan i ugnen och låt tortillan värma i ca 3 minuter för att mjukna.

  4. Vispa ihop ägg och gräddfil. Det är okej om det är lite klumpigt. Häll ägget i pannan över chorizoen, tillsätt saltet och koka över medelvärme. Rör när du lagar mat för att krympa ägget.

  1. Ta tortillan ur ugnen och lägg den på plattan som du ska använda för att servera burrito. Sked äggen ner i mitten av tortillan, lägg sedan på med den strimlade osten.

    Vik upp burrito och låt den sitta i ungefär en minut för att låta den mögel sig stängd. Ät burrito as-is, eller linda den i vaxpapper eller aluminiumfolie för att underlätta hanteringen.

Varianter på frukostburrito

Gör din burrito lite annorlunda varje gång för att tillsätta krydda i ditt liv. Här är några idéer:

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1865
Totalt fett 76 g
Mättat fett 33 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 558 mg
Natrium 3,828 mg
kolhydrater 204 g
Kostfiber 14 g
Protein 84 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)