Creamy Spinach Breakfast Pizza

Jag hade en massa pitas i mitt hus efter vårt parti i helgen och jag försökte tänka på olika sätt att använda dem. Vad är lättare än att göra en frukostpizza med en pita? Pita gör en perfekt skorpa och står upp väldigt bra för det knäckta ägget och krämig spenat.

När jag gör krämig spenat slutar jag alltid få lite kvar. Jag fryser det så jag kan använda den för dips, pizzor och andra yummies. Jag använder Emerils grundläggande creamed spenat recept, med några av mina egna tweaks. Det är krämigt, ostlikt och helt dekadent. Och det smakar fantastiskt på toppen av en pita och toppad med ett nyskapat knäckt ägg. Du kan också toppa detta med äggröra efter att du har gjort bakning!

Jag älskar spenat till frukost! Det är utsökt i en spenatfeta frukost wrap och det är fantastiskt på denna frukost pita. Det finns inget som att få de gröna i ditt system första sak på morgonen.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förbered den krämiga spenaten först. Koka en kruka med saltat vatten. Tillsätt den frusna spenaten till vattnet och koka tills den är helt upptinad och kokad genom.
 2. Töm och pressa spenaten i en sik för att avlägsna allt överskott av vatten.
 3. Placera smöret i en såspanna. Värm tills smöret smälts. Tillsätt vitlök och lökpulver och salt och peppar. Rör för att kombinera och tillsätt sedan den dränerade spenaten.
 1. Tillsätt den tunga grädden och rör om att kombinera. Koka tills grädden är reducerad och något tjockare. Tillsätt parmesanost och rör om att kombinera.
 2. Låt den krämda spenaten svalna något och förvärm ugnen till 450 F.
 3. Placera pitas på pergamentpapper ovanpå en pizzaskal (för att få det lättare i ugnen!)
 4. Sprid en jämn mängd av den krämiga spenatblandningen ovanpå varje pita.
 5. Toppa varje pita med den revade mozzarellaosten.
 6. Smaka försiktigt ett ägg ovanpå varje pizza. Var försiktig så att du inte bryter äggulan.
 7. Placera i ugnen och koka i ca 15 minuter, eller tills äggvita är kokt och satt, men äggulan är fortfarande rinnande!
 8. Avlägsna från ugnen och strö med salt och peppar och riven parmesanost. Skär i trianglar och servera omedelbart!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 537
Totalt fett 32 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 287 mg
Natrium 830 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 4 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)