Ananas Chutney Recept

Det här läckra Ananas Chutney receptet är perfekt att servera med bara om grillat kött . Chutney kan verka som en exotisk typ av recept, men de är väldigt lätta att göra. Du lagar bara lite frukt, kryddor, lök och ättika eller citronsaft tills blandningen torkar och kokar. Den resulterande söta, kryddiga och smakliga såsen kan serveras med kyckling, kött eller fisk, eller användas som aptitretare, speciellt med mjuka ostar som Brie, Camembert eller gräddeost. Använd det i curries eller crockpot recept.

Du kan göra detta recept med andra frukter. Prova päron, eller persikor, eller äpplen . Skala bara på frukten och skära den i jämn bitar. Fortsätt sedan med receptet.

Du kan göra denna chutney så mild eller så kryddig som du vill. Lägg till några krossade röda paprikaflingor, öka mängden karrypulver, eller tillsätt malet jalapeños eller habanero paprika.

Denna chutney, som alla chutneys, fryser också bra. Låt chutneyen svalna, skäll sedan i frysbehållare i 1/2 eller 1 kopp portions. Etikett, tätning och frysning upp till 3 månader. Att tina, låt chutneyen stå i kylskåpet över natten. Du kan uppvärma det innan du serverar det, men det är utmärkt kallt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en tung kastrull, kombinera lök, honung, ättika, ananas, currypulver, ingefära, salt och rödpepparflingor och blanda väl.
  2. Sätt på pannan på spisen och koka över hög värme tills blandningen kommer till en fullkyld kokning, omröring ofta.
  3. Minska värmen till låg och laga chutneyen, rör om ibland så att maten inte brinner, tills ananas är öm och blandningen förtjockas, ca 20 till 30 minuter.
  1. Ta av pannan av värmen och kyla chutneyen helt. Rör sedan väl och dekantera i en annan behållare med ett tätt lock. Kyl chutney i upp till 4 dagar, eller frys upp till 3 månader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 266
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)