Enkel Marinara Tomat Sauce Recept

Hemlagad vegan eller vegetarisk matlagning behöver inte vara komplicerat för att vara utsökt, och recept som denna enkla hemlagade marinara-tomatsås är beviset. Ibland är de enklaste recepten det bästa.

Gjord med färsk basilika, konserverad tomat och lite olivolja och havsalt är detta ett av de snabbaste och enklaste sätten att göra en smakfull hemlagad marinarsås som naturligtvis både vegetarisk och vegan samt glutenfri och kolesterolfri.

Koppla ihop denna lätta hemlagade tomatsås med någon form av pasta, använd den i din vegetariska lasagne , eller tillsätt en vegetarisk köttbyte för att göra en vegetarisk bolognese, eller använd bara det i något recept som kräver tomatsås, till exempel denna vegetariska bakade pasta eller denna bakade och panerade aubergine maträtt . Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor stekpanna eller kastrull och sautera lök och vitlök i några minuter tills det är mjukt.
  2. Tillsätt i tomaten och krydda bra med salt och peppar och låt dem simma i 10 till 15 minuter.
  3. Avlägsna från pannan från värme och rör i basilikan strax före servering.

Receptvariationer: När du gör en hemlagad marinara sås, var god och lägg till några mer kryddor, grönsaker eller något du vill ha.

Ett par alternativ som är vanliga i hemlagade marinara såser? En röra av socker medan du simmerar, en 1/2 tsk oregano, en liten duggregn balsamvinäger, ett stänk av vitt vin eller en generös nypa röd paprika. Ett annat alternativ att lägga till mycket smak är att lägga till ett eller två laurblad på tomaterna medan de simmerar; var noga med att ta bort dem innan de serveras.

Ett annat tips ? Om du vill smyga i några grönsaker utan att din familj vet det, lägg i några riven morötter, ristad blomkål eller riven zucchini medan din marinara sås simmerar. De kommer troligen aldrig att märka!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 188
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 251 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)