Enkel frukost Migas

Migas är en läcker mexikansk frukost ägg spets. Du behöver bara en panna, några kvarvarande tortillor, några ägg och några läckra färska grönsaker! Det är den perfekta frukost för två personer att dela! Corn tortillas ger en härlig hjärtat och tugga till vad som skulle vara en vanlig och tråkig omelett! Det är som att ha en utsökt frukost burrito alla huggade upp i en stekpanna!

Det här receptet kräver att du använder färska majs tortillor, men du kan också skära upp några tortilla chips som du har ljugit! Texturen kommer att bli lite annorlunda, men skålens övergripande integritet blir densamma!

Jag gillar att använda de ljusa smakerna av röd paprika och lök, men du kan enkelt ersätta andra typer av paprikor eller grönsaker. Du kan också ersätta den strimlade mexikanska ostblandningen med cotija ost eller queso fresco! Jag gillar att använda salsa verde för att ge migorna en liten spark och en fin skål. Du kan använda någon varm sås eller salsa som du vill! Jag älskar denna restaurang stil salsa ! Du kan också lägga till läckra frukostkött som korv eller bacon. Se bara till att de är förkokta innan de läggs i med de övriga ingredienserna!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm stekolja i en gjutjärnspanna eller annan tung bottenpanna till medium värme. Var noga med värmen så att du inte bränner tortillorna när du börjar steka dem!
  2. Stek varje tortilla i oljan tills den är lättbrun och mycket krispig. Se till att vända tortillorna så att båda sidorna är brunade.
  3. När alla tortillor är stekta staplar de ovanpå varandra och skär dem i små rutor. Du kan göra det genom att skära dem i remsor och sedan klippa remsorna i rutor.
  1. Skaka den röda paprika och löken i en fin tärning. Om du vill ha en spicier frukost, lägg till jalapenos också. Tillsätt paprika och lök på stekpannan tillsammans med smöret.
  2. Stryk grönsakerna tills de är mjuka. Lägg till de slagna äggen och de hackade tortillorna till pannan. Vik försiktigt ägg och tortillor i grönsakerna. Var försiktig så att du inte bryter upp äggen för mycket. Fortsätt att laga mat tills ägg är helt kokta genom.
  3. Topp med mexikansk ost och salsa verde. Låt osten smälta och servera omedelbart ur stekpannan!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 519
Totalt fett 29 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 498 mg
Natrium 1,892 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 6 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)