En introduktion till grekisk mat och grekisk matlagning

Upptäck, Smak, Upplev Grekisk Cuisine

Grekisk matlagning erbjuder en otroligt rik och varierad mängd mat och dryck som är kulmen av bokstavligen tusentals år av levande, matlagning och ätande. Medan varje grekisk måltid är fräsch och inbjudande, är det också en resa tillbaka genom Greklands historia.

Ingredienser

Namnen på mat, matlagningsmetoder och grundläggande ingredienser har förändrats lite över tiden. Bröd, oliver (och olivolja ), och vin utgjorde den grekiska dricks triptych i många århundraden, precis som de gör idag.

Grekland är en nation av småbönder som producerar ett otroligt utbud av främst organiskt producerade ostar , oljor, frukter, nötter, spannmål, baljväxter och grönsaker, kompletterad med en mängd gröna och örter som växer i naturen. Dessa är de matar som utgör basen av den traditionella grekiska regimen, som de tillför både sort och näring. Greklands klimat är perfekt växande för oliv- och citronträd och producerar två av de viktigaste delarna av grekisk matlagning. Kryddor , vitlök och andra örter som oregano, basilika, mint och timjan används ofta, liksom grönsaker som äggplantor och korgar och baljväxter av alla slag.

Med 20 procent av Grekland bestående av öar - och ingen del av det grekiska fastlandet mer än 90 miles från havet - fisk och skaldjur är en populär och vanlig del av den grekiska kosten. Lamm och get (barn) är traditionella köttfärder och festivaler, och fjäderfä, nötkött och fläsk finns också i rikligt utbud.

Vineyards täcker mycket av Greklands kuperade terräng och landet har blivit känt för sitt utbud av fina viner och sprit, framför allt ouzo, en anis-smakad likör som är den nationella andan.

En historia av kulinariska inflytanden

Medan grekisk matlagning har påverkat och påverkats av andra kulturer, liksom köket i de flesta länder, i alla dessa länder, måste Grekland vara främst i stället för att ha ett "fusion" kök som lätt kan spåras tillbaka till 350 f.Kr.

Med varje påföljande invasion och bosättning kom kulinariska influenser - från romarna, venetianerna, balkanerna, turkarna, slaverna och även engelska - och många grekiska livsmedel har namn med ursprung i dessa kulturer, framför allt det osmanska riket.

Rätter med namn som tzatziki (från turkiska "cacik"), hummus (arabiska ordet för kikärter) och dolmader (från den turkiska dolmen), som finns i kök från Armenien till Egypten, har också funnit ett hem i Grekisk matlagning, och har anpassats över hundratals år till lokala smaker och traditioner.

Och under dessa tider reste också de klassiska elementen i grekiska köket över gränserna, antagna och anpassade i Europa, Nordafrika, Mellanöstern och ...

med Alexander den Store, längre öster.

Observera om hummus: Hummus är en Mellanöstern-maträtt med en förening till grekisk mat bara för att den visas på menyn i många grekiska restauranger runt om i världen ... fördes av restauratörer som catering till lokala smaker.

Roliga fakta

Grekisk mat är enkel och elegant, med smaker som är subtila till robusta, texturer slätna till krispiga, färska och tidlösa, näringsrika och friska. Att förbereda och njuta av grekisk mat, var som helst i världen, är en äventyrlig resa i civilisationsvaggan och Olympusgudarnas land. Upptäcka, provsmaka, uppleva grekisk mat: verkligen en av de glädje vi alla kan dela.