Whheat Empanada Dough - Masa Integral Para Empanadas

Hela korn tar längre tid att smälta än bearbetat vitt mjöl. De har ett lägre glykemiskt index, vilket i grunden innebär att de hjälper till att avvärja hungern längre.

Även om du inte är intresserad av sådana finare näringsämnen, har denna helvete deg för empanadas en läcker nutty / sweet smak. Och det smälter inte på smöret, så degen är väldigt fläckig och rik och lätt att forma till attraktiva empanador. Använd det i stället för traditionella empanadade deg i något empanada recept. Det fungerar också bra för pasteller och tårtor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera hela vetemjöl, kakemjöl (eller allmjölksmjöl), socker och salt i en medium skål och vispbrunn.

  2. Skär smöret i små bitar och lägg till mjöl. Använd dina fingrar eller en konditorivaror för att skära det kalla smöret i mjölet, tills smörbitarna är storleken på små ärter.

  3. Använd en gaffel för att snabbt vispa i gräddfilen och 1/4 kopp kärnmjölk tills du har en trasig deg. Lägg lite mer kärnmjölk om degen inte kommer ihop. Vrid degen ut på en räknare och knäda några gånger och vik den över sig själv tills den bara är blandad. (lägg till mer mjöl om det är för klibbigt).

  1. Vik degen i plastfolie och tryck in den i en platt skiva. Placera i kylskåpet för att kyla i minst en timme innan du rullar ut det. Degen kan hållas kyld i upp till 2 dagar, eller frysta i 1-2 månader. Ger tillräckligt med deg för 8 medelstora empanador.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 254
Totalt fett 19 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 44 mg
Natrium 366 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)