Korfus traditionella mat, Grekland: En primer

Öns köket har många influenser

Livsmedel på Korfu är legendariska för de som är bekant med den traditionella biljetten där, men eftersom maten på ön varierar avsevärt från disken som serveras på fastlandet, känner många människor lite om detta läckra ökök. Inte bara kommer maten där att göra ditt munvatten, det är också unikt eftersom det har påverkats av en mängd olika kulturer. Korfus mat är därför verkligen mångkulturellt.

Med denna primer, förbättra din förståelse för köket från Korfu (även känt som Kerkyra, uttalad KEHR-kee-rah ). Jag är grekisk, ön är känd som Κέρκυρα. Och om du aldrig besöker Grekland personligen (eller tvivlar verkligen på att du vill), försök att göra öns mest anmärkningsvärda rätter själv.

Vad gör Korfu annorlunda från resten av Grekland

Korfu har en parallell men annan historia från grekiska fastlandet. Medan fastlandet ockuperades av det osmanska riket, hade Korfu (och andra öar i Joniska havet) i århundraden ockuperats av venetianerna. Korfu är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av turkarna, och detta återspeglas i många aspekter av kulturen på ön, inklusive maten.

Det faktum att Korfu inte var under det osmanska rikets kontroll betyder inte att ön är isolerad på något sätt. Det påverkades inte av turkarna, men Korfu påverkades därefter av britterna, fransmännen och italienarna.

Dessa kulturella influenser har helt lämnat sitt märke på öns kulinariska utveckling. Det betyder att på Korfu hittar du lite av allt i maten.

Det var inte förrän senare än att grekerna från fastlandet tog de turkiska influenser av sin matlagningstil till ön (även om det nästan inte hade någon inverkan på det traditionella Corfiot-köket).

Så, om du gillar västeuropeisk biljettpris med tips från Medelhavet och Mellanöstern, kan du hitta den på Korfu.

Hur Korfu är liknar fastlandet Grekland

Eftersom korfuens geografi liknar det i övriga Grekland hittar du samma häftklamrar på grekland på ön. Det betyder att oliver och olivolja, ost, färsk frukt och grönsaker är alla grundläggande på menyn. Ännu finns det större tonvikt på skaldjur, och smakerna och matlagningsmetoderna är helt och härligt Corfiot.

Och med tanke på att Medelhavsdieten är känd som en av de mest hälsosamma i världen, kan det hända att det finns ett antal hälsofördelar i hängivenhet i Korfus mat och kan till och med förlänga ditt liv! Du kan ringa för att se om några grekiska restauranger i din stad serverar Corfiot-köket, men om inte, försök att göra några av dessa traditionella rätter från Korfu nedan. Se själv vad som gör denna ös mat legendarisk.