Gingerbread Eggnog Recept

Något, så roligt ord att säga. Eggnog är så bra! Jag hatade det i flera år som ett barn. Vad tänkte jag? Jag tror att jag var rädd att den hade rå ägg eller att det var riktigt tjockt. Nu vet jag att det lätt kan göras utan rå ägg och om du lämnar ut den tunga krämen, kan den bli lite tunnare (i form av textur och midja!) Jag älskar den traditionella nog med enkel vanilj och muskotnöt, men den här pepparkakan variationen är super läcker, krämig och kryddig.

Det är verkligen viktigt att temperera äggna försiktigt i detta recept. Äggnoggen kan vara ansträngd efter att ägg och mjölkblandningar har kombinerats. Detta kommer att ta bort några små klumpar som kan ha bildats. Denna äggnog kan hållas i kylskåpet i upp till 5 dagar. Det är en bra idé att göra det bra före tiden eftersom smaken intensifierar ju längre den sitter!

Det är utsökt för en frukost eller en brunch. Servera upp det för att hysa gäster och festgäster! Det kan också spikas och serveras som en cocktail. Bara dricka det hela dagen ... det är semestern!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. När du har separerat äggulorna från de vita, lägg till äggulorna i en medelstor skål. Lägg i sockret. Börja whisking tills blandningen är ljusgul och ser krämig och slät ut. Detta kan också göras med en mixer eller mixer.
  2. Placera kanelstaven i mjölken. Värm mjölken på spisen i en stor såspanna tills du bara simmerar. En kopp mjölken kan ersättas med tung grädde. Detta kommer att skapa en tjockare eggnog. Tillsätt kryddor, vanilj och melass.
  1. Smörj försiktigt en liten del av den heta mjölkblandningen i äggblandningen, whisking ständigt när mjölken hälls över ägget. Detta kommer att temperera ägget så att de inte krypteras. Upprepa 2-3 gånger.
  2. Tillsätt äggblandningen i resten av mjölkblandningen på spisen. Blanda till en simmer. Placera en godtermometer i blandningen och stäng av värmen när den når 160 grader.
  3. Placera i en stor glasskål och lock. Chill i minst fyra timmar. Blanda i rummet när blandningen har kylt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 235
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 163 mg
Natrium 162 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)