Easy Steak Fajitas recept

Stek fajitas är snabb och enkel att montera. Marinerar köttet över natten gör det ömt och smakfullt. Detta är en rolig maträtt att tjäna eftersom alla kan göra egna genom att använda toppings av deras val.

Fajitas, som härrörde från det mexikanska ordet för kjolbiff , skapades av mexikanska jordbrukare, som grillade det här köttet, inpackade det i tortillor och åt dem ur hand. Även om de ursprungligen gjordes med kjolbiff, är de nu gjorda med allt från räkor och hummer till portobello-svampar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. För att göra marinaden: I en 1-gallon dragkedja med låsbar mat, blanda oljan, limezest, limejuice, Worcestershire sås, vitlök, chilipulver, salt och peppar. Lägg till flankbiffen. Stäng påsen, tryck ut luften och vänd på kappan. Kyl i minst 1 timme eller upp till 24 timmar.

2. Värm oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt paprika och lök, och koka, omrör ofta, tills det är ömt, ca 6 minuter.3. Förvärm ugnen till 350 ° F. Stacka tortillasannonsen i en folie av aluminiumfolie. Placera de inslagna tortillorna i ugnen för att värma i 8 till 10 minuter. Stäng av ugnen och håll tortillorna i ugnen tills de är färdiga att använda.

4. Förvärm en gasgrill till medelhög, eller förbered en måttlig varm kolgrillbrand . Grilla biffen, täckt, i 10 minuter på varje sida eller tills köttet når önskad doneness (för medel sällsynt bör en kötttermometer läsa 145 ° F, medium 160 ° F, bra gjort, 170 ° F). Alternativt förvärmas köttet. Placera biffen på en stekpanna och bröd 4 till 5 tum från värmekällan i ca 5 minuter på var sida för mellanslag, 7 minuter på varje sida för medium.

5. Ta bort biffen till en skärbräda och låt den vila i 5 minuter. Uppvärm paprikorna och lökarna. Skiv smidigt biffen över spannmålen. Placera några strimlor kött i mitten av varje tortilla. Topp med paprika och lök, sallad, avokado, salsa, scallions, gräddfil och koriander. Rulla upp och äta ur hand.

Receptanteckningar

• När köttet är kokt ska du låt det vila i några minuter och skära det över kornet diagonalt i tunna remsor.

• Värm upp tortillan före förpackning av fajitas. Uppvärmningen kommer att göra tortillorna mjuka och ömma. Det kommer också att förbättra smaken och smaken. Det är ganska lätt att värma upp tortillorna - du kan göra det i din ugn eller mikrovågsugn eller på pannan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 788
Totalt fett 42 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 629 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 10 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)