Enkel Grill (eller Ugn-Bakad) Citron-Peppar Kyckling

Denna thailändska grillad peppared kycklingrecept är saftig och extremt läcker! För att göra det snabbt och enkelt, har jag ersatt citrongräs med citronsaft, vilket fortfarande ger dig den lemonfruiga smaken utan all framställning av färsk citrongräs. Som ett resultat kan du göra marinaden på mindre än 10 minuter. Kasta sedan det med kyckling och grill - eller baka i ugnen (se recept). Servera den här grillkyllan som du vill - med ris eller potatis, över sallad, eller till och med västerländsk stil: smörgås mellan en bulle. Något sätt du grillar det, gör det här receptet grillkylling enkelt som en sommarbris!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör alla marinade ingredienser tillsammans i en skål, var noga med att blanda korianderen i brunn.
  2. Placera kycklingen i en blandningsskål och häll marinaden över. Rör väl, se till att alla ytor är täckta med marinaden.
  3. Låt marinera i kylskåpet medan du värmer upp grillen - minst 10 minuter, eller upp till 24 timmar om du planerar en grillfest eller cookout.
  4. Vrid kycklingen i marinaden flera gånger innan du lägger på grillen.
  1. Grilla kycklingen, ropa med vänster marinade en gång på varje sida. Kyckling kokas när innerköttet är opakt, klumpigt och saftigt.

Om du lagar mat i ugnen: Placera bara kyckling på en spannmålspanna (eller en grill med en panna under för att få dropparna) och koka högt i 15-20 minuter, beroende på hur tjock köttet är (mindre bitar (som vingar eller benfri bröst eller lår) kommer att laga sig snabbare än tjocka bitar (som trummor). Placera pannan på en av de högre hyllorna i ugnen (men inte höger under eller kyckling kommer att brinna). Basta kycklingen med rester marinade de första tiderna Du vrider den. Försök att titta på kycklingen och vrid den ofta, eller det kan brinna. Njut!

Vänster Tips: Om du har kvarlösa bitar av benfri kyckling, värm upp den och smörj den sedan mellan en bulle med lite majonnäs och sallad. Istället för ketchup, toppa med en docka med Thai Sweet Chili Sauce (finns till största delen stora dagligvarukedjor i den asiatiska delen eller i alla asiatiska / kinesiska livsmedelsbutiker). Njut av!!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2452
Totalt fett 140 g
Mättat fett 39 g
Omättat fett 56 g
Kolesterol 837 mg
Natrium 3 293 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 267 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)