Sötpotatisgryta med brun sockerpecannötning

Dina vänner och familj kommer att älska detta enkla sötpotatis gryta recept. Det är en klassisk sötad sötpotatisgryta i sydlig stil med en rik, smörig fyllning och crunchy brunt socker och pecan streusel-gryta. Den perfekta bordsskivan för en semesterfest eller en speciell familjen middag.

Känn dig fri att minska sockret med en tredjedel till hälften och tillsätt en extra tesked vanilj och en tesked kanel till fyllningen och lägg till 1/2 tesked kanel till topping. Om du älskar marshmallows på din söta potatisgryta, fortsätt och dryck några miniatyr marshmallows över toppen ca 10-15 minuter innan grytan kommer ut ur ugnen. Medan pekannötter är traditionella på en sötpotatisgryta kan valnötter ersättas. Lägg om cirka 1/2 kopp flakad sötad kokosnöt till toppningen om du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Smörj en 2-kvarts gryta eller bakfat .
  3. Sätt de heta potatismos i en stor skål.
  4. I en medium skål slog ägget med granulatssockret och 3/4 kopp mjukat smör. Lägg till mjölken och vanilj; blanda väl.
  5. Överför det slagna ägget och smöret till skålen med mashed sötpotatis; blanda väl. Sked blandningen i den tillagade grytan.
  6. I en skål kombineras brunt socker, mjöl, 2 msk mjukat smör och de hackade pekannötterna. Blanda med fingrarna tills det är smuligt; strö över söta potatisar.
  1. Baka grytan i den förvärmda ugnen i ca 45 till 55 minuter.

Hur man lagar mat och masha sötpotatisen

Spishäll

Ugn

Användning av konserverad sötpotatis

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 744
Totalt fett 41 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 228 mg
Natrium 363 mg
kolhydrater 87 g
Kostfiber 5 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)