Old Bay Seasoning Mix

Gör din egen Old Bay Seasoning mix för att lagra i ditt skafferi. Old Bay Seasoning är en klassisk blandning av många olika kryddor som används för att smaka skaldjur. Du kan också blanda den i potatismos, grönsaksrätter och rostfries, och det är också utmärkt med kyckling . Prova på enkla pan-stekt fläskkotletter, eller blanda det med gräddfil för att göra ett aptitretare dopp.

Du kan ändra mängderna och proportionerna av ingredienserna i detta recept efter eget tycke. Om du gillar kryddiga livsmedel, använd mer torr senap och krossade röda paprikaflingor. Om du föredrar en rökare smak, använd rökt paprika och öka mängden. Detta recept kan fördubblas eller tredubblas om du använder mycket av denna typ av kryddor. Och det är kul att göra det själv!

Denna blandning kommer att hålla cirka 6 månader lagrad i en lufttät behållare på en sval, torr plats. Kom ihåg att aldrig lagra kryddor nära kaminen, eftersom värmen gör att de förlorar kraften snabbare och förvarar dem i mörkret, eftersom solljus, särskilt direkt solljus, kan påverka smaken också.

Och se till att märka någon krydda eller kryddblandning, eller någon hemlagad blandning för den delen, med namnet på mixen, datumet det gjordes och datumet det ska kasseras. Dessa blandningar kan alla likna när flera lagras ihop!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser och blanda noggrant. Förvara i en lufttät behållare och förvara på en sval plats. Använd med skaldjur eller kyckling.
  2. Om du vill göra detta med färska kryddor maler du dig själv, använd detta recept för Whole Spice Old Bay Seasoning Mix . Och, som alltid, justera kryddorna till din egen smak.
  3. Du kan ibland hitta markfack i din stormarknad, men du kan behöva slipa det själv. Var noga med att använda torkade bladblad, inte fräscha, eftersom de slipar lättare och slipar helt till ett pulver. Den styva ryggen i mitten av bukbladet kan skada din matstrupe om du sväljer det, men om det är nedsatt till ett pulver som risken elimineras.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 198 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)