Stekt sötpotatischips

Dessa stekt sötpotatisflis är en fin förändring av takten från vanliga potatisflisar, och även om de är högre i naturligt socker är de lägre i kolhydrater.

Känn fria att krydda dessa stekte sötpotatisflis upp med lite kryddig Cajun eller Creole krydda eller en annan kryddblandning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala sötpotatisen; skära dem i halva längden och skiv så mycket tunt med en mandolin eller skivfästet på en matprocessor. Placera skivorna i en medium skål och täcka med kallt vatten; låt dem stå i ca 1 timme.
  2. Ta bort en handfull sötpotatisskivor ur vattnet och dränera väl på pappershanddukar. Värm oljan till ca 355 F till 365 F i en djupfryser eller ca 1 cm djup i en elektrisk stekpanna eller djupspiset på spisen. Se till att pannan inte är mer än hälften full av olja.
  1. Lägg ett dubbelt lager av pappershanddukar över en stor skål eller behållare.
  2. Smaka sötpotatisskivorna i enskiktssatser i en minut eller två, eller tills de är guldbruna.
  3. Lyft ut chips med en slitsad metallsked och låt överskott av olja droppa tillbaka i pannan. Överför skivorna till pappershanddukskålen och skaka försiktigt skålen eller ta tag i pappershanddukarna i ändarna och flytta fram och tillbaka så att chipsen dräneras noggrant.
  4. Ta bort dem till en pannfodrad med pappershanddukar.
  5. Upprepa med resterande marker.
  6. Låt chipsen svalna helt och sprinkla sedan med salt före servering.

Du kanske också gillar

Hemlagad Potatis Chips

Sötpotatisfries

Skillet Candied Sweet Potatis med Apple Cider Glaze