Cheddar potatis au gratin med skinka

Detta är en läcker och lätt maträtt att förbereda och baka. Servera denna potatis och skinka med en kastad sallad och kex eller varmvals.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350. Smörj lätt en 2-korts bakfat eller spraya med spannmålspanna .
  2. Täck potatisarna med vatten i en mellanskockpanna och tillsätt ca 1 tsk salt. Koka upp. Täcka och koka försiktigt i ca 10 minuter, eller tills bara gaffel anbud. Dränera.
  3. Smälta 4 matskedar smör i en stor kastrull eller stekpanna över medium låg värme. Tillsätt vitlök och koka i ca 1 minut. Ta bort vitlöket och kassera. Tillsätt lök och koka, omrör, tills lök är mjukat.
  1. Tillsätt mjölet och koka, omrör, tills det är väl blandat och bubbligt. Tillsätt mjölken och koka, omrör, tills den är tjock.
  2. Tillsätt skinkan och 6 uns osten (ca 1 1/2 koppar). Koka, rör om tills osten smälts. Rör i persilja. Rör försiktigt in potatis tills den är väl belagd med ostblandningen. Förvandlas till en 2-kvarts bakfat och strö över den reserverade 2 uns strimlad ost.
  3. Smält resterande 2 matskedar smör och kasta med brödsmulorna . Stänk jämnt över grytan. Baka i 25 till 30 minuter eller tills brunt och bubbla.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 669
Totalt fett 44 g
Mättat fett 25 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 122 mg
Natrium 871 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 4 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)