Cioppino: San Franciscos berömda Seafood Stew

Detta stora Cioppino-receptet är en version av staden vid Bayens underskriftskål. Cioppino är en läcker gryta med en mängd färska skaldjur i en smakfull tomat- och vinsås, och väntar bara på en stor hunk av surdoughbröd som ska dunkas in i det! Detta Cioppino Recept är San Franciscos berömda Fisherman's Wharf i en skål.

Italienska fiskare utvecklade detta Ciopinno-recept under mitten av 1800-talet. Det finns två historier om var namnet "Ciopinno" kom ifrån. De flesta tror att det är baserat på en italiensk soppa som heter "ciuppin". En färgglada version som fiskaren brukade samla efter dagens arbete gjordes och alla kastade olika bitar fisk och skaldjur till en gemensam kruka för kvällsmat. De skulle kalla till varandra i brutna engelska "chip in", "hej du, chip in", och detta var roden till ordet Ciopinno. Även om det inte är en sannolik historia är det verkligen mer intressant!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smälta smöret med olivolja i en stor kruka med lågt värme och sajera selleri och lök tills det är mjukt, cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt alla övriga ingredienser utom fisk och persilja.
  3. Simmera på låg, upptäckt, i en timme.
  4. Lägg ett stänk vatten om såsen blir för tjock. Smaka på salt och justera om det behövs.
  5. Tillsätt krabba, räkor och hälleflundra och simma täckt ytterligare fem minuter. Tillsätt musslorna, täck grytan och simma i 3 minuter, eller tills musslorna är öppna. Stäng av värmen och rör den italienska persiljan.

Ladla Ciopinno i stora skålar och servera med massor av surdegbröd och rött vin.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 648
Totalt fett 24 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 994 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 69 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)