Easy Egg Custard Recept (Spanska Pastry Cream)

Spanjorerna är ganska förtjust i deras dagliga merienda , ett eftermiddagsmat, under vilket många människor slutar på sin lokala konditori för en söt och en kaffe för att lysa upp dagen. Du märker att massor av traditionella spanska efterrätter är fyllda med rik, krämig vanilj. Denna spanska äppleflaska (även känd som spansk konditorivaror) är ofta smakad med citrus (främst citron eller apelsin) och ibland kanel. Det är den vanligaste fyllningen (tillsammans med choklad) i det populära napolitana bakverket, vilket är ett mycket populärt bakverk i hela Spanien.

När du passerar de färgglada pastellerierna i Spanien, kommer du att se vackra kakor och bakverk i fönsterskärmarna, varav många har den här rika spanska stilen ägggryta som är gömd mellan tårtlagren eller inuti flakig bakverk. Kockar hemma använder också detta tjocka och lätta ägggryta receptet för att fylla bakverk som klassiska bunuelos eller den baskiska pantxineta skölden .

Det här traditionella spanska äggtvättreceptet är den perfekta lösningen för nästan alla recept som kräver konditorivaror. Här är det aromatiserat med citronskal, vanilj och kanel, men du kan verkligen experimentera med olika smaker beroende på det bakverk du förbereder.

Vad du behöver

Hur man gör det

Det här enkla ägggryta receptet gör ungefär två koppar vanilja (spansk konditorivaror).

  1. Först, separera äggulorna från de vita. Placera äggulorna och 1/2 kopp socker i medelstora kastrull och lätta vispa ihop. Använd en träsked, fortsätt omrörning och tillsätt mjölet. Avsätta.
  2. Häll i mjölk, vanilj extrakt och riven citronskala i en medelstor kastrull. Koka upp och ta bort från värme. Torka den heta mjölkblandningen gradvis i pannan med ägg och sockerblandningen, omrör hela tiden medan du häller. Placera pannan på spisen och värm till en simmer, var försiktig med att inte koka. Rör ständigt i ungefär fem minuter.
  1. Ta av vaniljan från värmen och låt den svalna i några minuter. När vaniljsvattnet kyler, rör det ibland för att förhindra att en hud bildas på toppen. Efter kylning till rumstemperatur, kyla i kylskåp tills det är färdigt att använda.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 450
Totalt fett 18 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 245 mg
Natrium 566 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 2 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)