Astorga Puff Pastries Recept - Hojaldres de Astorga

Astorga är en stor stad belägen i provinsen Leon i norra Spanien. Staden ligger längs den franska vägen till St James (Camino de Santiago), och är känd för sina bakverk. Varje konditorivaror och café har lådor av traditionella bakverk till salu. Astorga puff kakor kan vara det enklaste bakverk att göra, nu att puff bakverk lakan är tillgängliga att köpa i någon stormarknad. Klipp en puffkaka i rektanglar och klippa hål i mitten. Baka i 10-12 minuter. Doppa sedan bakverk i varm sirap och servera. De är utmärkta till frukost, eller en eftermiddagskväll med varmt kaffe eller te.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Puff konditorivaror säljs i både kylskåp och frysar sektioner av livsmedelsbutiker och stormarknader. Den kan rullas upp i vaxpapper eller mjölas och vikas. Om du använder frysta konditorivaror, tina dem i kylskåp över natten, eller på köksdisken i 30 minuter eller så.
  2. Värm ugnen till 375 ° C (190 ° C) grader.
  3. Först lägger du ut bakverkskläderna på en skärbräda. Använd en skarp kniv eller en pizzaskärare för att skära puffdekor i rektanglar ca 1,5 x 2 cm (xx xx cm). Gör sedan ett hål i mitten av varje rektangel med en traditionell äppelkärnare eller peka ett hål med handtaget på en stor träsked.
  1. Lägg varje rektangel på ett kakan och baka i mitten av en varm ugn i 10-12 minuter, eller tills kakorna är brunade. Bakverk kommer att puffa upp, men kommer inte att spridas när de baka, så att bitar kan placeras på arket som nästan rör sig.
  2. Ta bort från ugnen och låt svalna på bakplåten.
  3. Medan bakverk bakas, starta sirap. Häll vatten, socker och honung i en medium såspanna på högt. Kram citronsaften i pan. Värm högt, rör om tills sockret är helt upplöst. Koka upp och låt koka i ca 5 minuter. Minska till låg värme.
  4. När vattnet sätter sig ner till en långsam simmer, placera bakade bakverk några i taget i sirapen under ca 20-30 sekunder. Vrid dem över och låt suga i ytterligare 20 sekunder. Ta försiktigt bort från potten med tang och placera på en kakan eller tallrik för att svalna. När du har kylt, servera med varmt te eller kaffe.

Mer klibbiga spanska godisar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 172
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 46 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)