Jordnötssmör och Gelé Chokladkoppar

Alla favoritbarnsmörgåsar får en delikat godis makeover i detta recept på hemlagad jordnötssmör och geléchokladkoppar! Det är fantastiskt att helt enkelt lägga till ett lager fruktig sylt eller gelé ovanpå dina hemlagade jordnötssmörkoppar gör dem extra speciella.

Missa inte bildhandledningen som visar hur du gör chokladkoppar för steg-för-steg-hjälp under den delen av receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att förbereda chokladkopparna smälter du chokladmakad godisbeläggning i mikrovågsugnen. Smält det kort 30 sekunders skurar och rör om det så att det inte skördar.
  2. Använd en liten pastellborste (eller ren pensel), borsta chokladet upp på sidorna av de lilla godkopparna. Försök att göra din beläggning så jämn som möjligt, och virvla kopparna upp och ner för att hjälpa till att fördela choklad. Håll kopparna upp till ljuset för att avgöra om det finns några genomskinliga fläckar som inte täcks ordentligt, och om det finns, måla dem igen med choklad. Ställ den återstående smält choklad åt sidan för att använda senare. Om du har frågor, hänvisa till den här bildtutorialen som visar hur man gör chokladkoppar .
  1. Låt chokladkopparna härda helt i kylskåp eller vid rumstemperatur.
  2. När kopparna är inställda, förbereda jordnötssmör fyllningen. Kombinera jordnötssmör, pulveriserat socker, vanilj och salt (om du använder) i en skål och rör dem kraftigt tills allt är väl blandat. Om blandningen verkar lite stel, sätt i 1-2 matskedar mjölk och rör den tills det är den textur du önskar.
  3. Skruva i jordnötssmöret i en konditoriväska försedd med en 1/2-tums rund spets eller en stor plastpåse med plasthål med ett hål i hörnet. Rör fyllningen i varje chokladkopp så att den kommer upp lite mer än halvvägs. Våt fingertopparna och tryck försiktigt på påfyllningen för att släpa bort några toppar.
  4. Sked sylt i kopparna ovanpå jordnötssmöret och lämna en liten marginal på toppen för det bästa lagret av choklad.
  5. Innan du lägger på kopparna, finhacka de saltade jordnötterna och frystorkad frukt och få dem i närheten.
  6. Återsmält choklad godis beläggningen tills det är flytande. Sked lite ovanpå varje kopp, släta ut det till kanterna för att skapa en choklad "tätning" över syltningen. Medan choklad på toppen fortfarande är våt, strö över kopparna med de hackade jordnötterna och frystorkad frukt.
  7. Kyl kopparna för att ställa in choklad, i ca 20 minuter. Förvara jordnötssmör och geléchokladkoppar i kylskåp i en lufttät behållare i upp till två veckor. Låt dem komma till rumstemperatur före servering.