Pure Extract och Imitation Vanilla

Ren vanilj extrakt, vanilj smakämne, imitation vanilj. Vad är skillnaden? Kan de användas omväxlande i recept? Är en bättre än en annan?

Ren Vanilj Extrakt

Vaniljbönor är dyra, detaljhandel i vissa specialaffärer för så mycket som $ 2 till $ 3 vardera. Priset på ren vanilj extrakt är också hög, men det kan variera beroende på kvaliteten på bönorna som används för att göra det. De bästa vaniljbönorna är produkterna av orkidéer som växer bara i tropiska klimat.

Akta dig för "ren" vanilj extrakt som verkar ovanligt billigt. Om köpet verkar vara för bra för att vara sant, är det förmodligen ett äktenskapsutdrag eller bönorna av dålig kvalitet.

Ren vanilj extrakt måste innehålla 13,35 uns vaniljbönor per gallon under extraktion. Extraktet måste vara 35 procent alkohol för att uppfylla FDA-standarder. Dessa är minimikrav. Ytterligare alkoholhalt tillåts och resulterar i en djupare och rikare smak.

Med FDA-definition innebär ett "rent" extrakt att vaniljsmaken bara kan komma från vaniljbönor, inget annat. Detta är en faktor som drar en bestämd linje i sanden mellan ren extrakt och imitation vanilj, men det gäller endast vaniljsmaken. Det betyder inte nödvändigtvis att inget annat än vaniljbönor bidrog till den övergripande produkten. Det är inte ovanligt att hitta vanilj extrakt som innehåller lite socker eller majssirap, och det är helt lagligt eftersom det inte bidrar till vaniljsmaken.Ren vanilj extrakt som inte har tillsatt socker eller majssirap kommer att vara för evigt, åldras som finlut. Ju äldre extraktet är desto bättre. Det är mindre bittrat, även utan hjälp av sötningsmedel.

Imitation Vanilj Extrakt

Imitation vanilj är gjord av artificiella smakämnen, vilket inte är överraskande.

Vad som kan öka dina ögonbryn är att de flesta av dessa artificiella smakämnen kommer från träbiprodukter, och dessa biprodukter kan innehålla kemikalier. Otroliga palats brukar hitta att imitation vaniljprodukter har en hård kvalitet med en lite bitter eftersmak.

Om du är frestad att ersätta imitation vanilj för ren vanilj extrakt i ett recept , krävs dubbelt så mycket imitation vanilj smakämnen för att matcha styrkan i ren vanilj extrakt, men detta medför en risk. Imitation vanilj tillverkas vanligtvis med syntetisk vanillin extraherad av trämassa, så du kommer att förlora den skonsamma vaniljhinten som du skulle få med den verkliga affären. Med andra ord, ren vanilj extrakt packar mer in i mindre. Detta kan vara okej om receptets fokus inte är dess vaniljsmakning. annars vill du säkert spendera mer för rent vanilj-extrakt.

Vanilj Smaksättning

Vaniljesmakar är vanligtvis en kombination av imitation vanilj och ren vanilj extrakt. Det är billigt, men det kan vara det bästa som kan sägas för det.