Kanelbullar för brödmaskinen

Dessa läckra, lätta att göra kanelbullar behöver lite hjälp från din brödmaskin. De startas i brödmaskinen, då rullas de, skivas och bakas. De är gjorda med en buttery kanel fyllning, med valfria russin eller pekannötter.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tillsätt ingredienser enligt tillverkarens föreslagna ordning och sätt på degcykeln. Vänd på lättmjölad bräda. Rulla ut till en rektangel om 10 x 18 tum. Pensla med smält smör och strö med kanel-sockerblandning och pekannötter, om de används. Börja vid långa ändar, rulla försiktigt upp; nypa sömmarna ihop. Mät och skär 1-tums skivor. Placera skuren sida på ett smörat bakplåt. Skydda med en lätt fuktad handduk och låt upp i en varm plats i ca 45 minuter till 1 timme.

Baka vid 375 ° i 15 minuter, eller tills den är brunad. Drizzle med glasyren (nedan) eller din egen favoritglasyr eller glasyr.

Glasyr

Smält smör i en medelstora kastrull; tillsätt varmt vatten och vanilj. Avlägsna från värme och rör sedan in konditorisocker. Lägg till mer varmvatten, 1/2 till 1 tsk i taget, tills önskad konsistens.

Fler recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 364
Totalt fett 15 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 46 mg
Natrium 560 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)