Du behöver en bananväska för bättre bananer

Sällan följer en gadget som är enkel och billig att köpa, men är också värt sin vikt i guld. Bananpåsen är en sådan sak.

Jag har tappat räkna med antalet övermogna bananer jag har kastat bort genom åren och jag kan bara laga så många bananbröd. Vad kan du göra när de börjar mogna för att stöta dem att bli svarta och sedan sluta i kompostbunken. Om jag lägger bananerna i kylskåpet, blir de svarta; Håll dem i friluft och igen går de svart och mycket snabbt.

Inga fler svarta bananer med denna attraktiva gula bananväska

Med hjälp av denna enkla dragkedja (29 x 35cm) från Lakeland, poppa bananerna, knyta dragkedjan, sätt väskan med bananerna, kylskåpet i kylskåpet och de kommer att hålla i upp till tre veckor Ja, du hörde mig rätt - tre veckor.

Väskan rymmer cirka 5 medelstora bananer, tillräckligt för en familj. Om påsen blir väl använd och behöver lite fräschning, torka av med varmt vatten och lite bikarbonat av läsk.

Det finns dock några små nackdelar med denna smarta lilla gadget.

1. När väskan är fylld med bananer tar det mycket utrymme på kylen. Det är bra om du har ett stort kylskåp, men för vissa skulle det vara lite för mycket.

2. Oavsett banans tillstånd när du förvarar dem i påsen, förblir de samma. Jag lagrade mig väldigt mot mogna, nästan gröna bananer och de stannade så länge i veckor. Jag har sedan lärt mig att få bananerna till mitt föredragna tillstånd (jag gillar dem fortfarande lite mognad men mjuk) och lagra dem sedan.


Allt som sagt, det här är fortfarande en super enkel gadget som kommer att tjäna sitt håll inom några veckor. Tanken är så enkel, jag undrar varför det inte har varit tänkt på förut.

Besök deras hemsida

Proffsen av bananväskan

Nackdelar

Beskrivning

Om du har några överdrivna bananer att använda (inte med den här väskan självklart) här är några recept att använda dem.

Bananmutbröd
Banan Rågbröd
Bananzucchinibröd