Easy Asparges Stir-Fry

Färsk sparris visar sig ömt men ändå skarp, belagd med en smaksatt oststersås i denna snabba och enkla sparrissteg. Sparrisen är parad med svamp och röd paprika - receptet använder ca 4 koppar grönsaker och är utformat för att ha lite extra sås att gå med riset.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål eller mätbägare rörs kycklingbuljongen eller lager, oststersås, socker och svartpeppar. Lös upp majsstärken i vattnet i en separat liten skål.
  2. Värm wok och tillsätt olja, virvlande så att det täcker den nedre halvan av pannan. När oljan är varm, tillsätt vitlök och ingefära. Rör om i ca 10 sekunder tills det är aromatiskt.
  3. Tillsätt sparrisen och rör om i 1 minut. Tillsätt vattnet, täck och låt ånga i 1 till 2 minuter tills vattnet absorberas nästan.
  1. Skjut sparrisen till sidorna av wok. Tillsätt svamp och paprika i mitten. Rör i en liten stund, sprinkla lite risvin eller torr sherry över svamparna när du stekar. Skjut svampen och paprika till sidorna av wok.
  2. Ge såsen en snabb omrörning och häll i mitten av wok. Rör om majsstärkelsen och vattenblandningen och häll den i såsen, rör om snabbt för att tjockna. När såsen tjocknar, rör om att kombinera grönsakerna i den tjockade såsen. Rör i sesamoljan. Servera över kokt ris.

Fler Asparagus Stir-fry Recept
Kyckling och Asparges
Kinesiska vegetabiliska recept
Huvudsaklig kinesisk matreceptfil

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 140
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 585 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)