Crockpot Caramelized Lök

Dessa läckra Crockpot Caramelized Lök är den perfekta sidan för alla enkla biffrecept, oavsett om det är grillat, rostat i ugnen eller mikrofoner. Detta enkla två ingrediensrecept smakar som mycket mer än summan av dess delar. Den långa tillagningstiden gör skarpa lökar till en mjuk, söt massa som har den bästa krämiga texturen och karamelliserad smak.

Löken kommer bokstavligen att falla ihop, få en djup guldbrun färg, med söt karamelliserad smak. Använd dem som omelettfyllningar, till toppbiffsmörgåsar, lägg dem till soppor och grytor, eller bara ät dem rakt ur potten. De är också utsökta som aptitretare, serveras över mjukad gräddeost eller uppvärmd Brie eller Camembert-ost. Servera med skarpt rostfritt franskt bröd eller kakor.

Detta recept fryser väl. Kyl löken helt och packa in i hårda sidofrysningsbehållare. Etikett med det datum som receptet gjordes och namnet och frysa upp till 3 månader. För att tina, låt stå över natten i kylskåpet. Du kan värma löken i en kastrull på spisen innan du äter om du vill.

Du kan lägga hela vitlöksklyftor till det här enkla receptet. Skala bara nötkötten; skära inte eller hak dem. De kommer också att bli ömma och söta och är helt enkelt läckra.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skala lök och avskär några av toppen och botten. Skär inte in i ringar och skör inte eller skör grönsakerna.

2. I en 4-6-kvarts crockpot, placera skalade hela lök och topp med smöret eller olivoljan. Täck och koka på lågt under 9-11 timmar: 7-8 timmar om du har en nyare, varmare matlagnings crockpot.

3. Rör om blandningen; löken kommer att falla ifrån varandra. Låt svalna i ca 20 minuter, servera, eller kyla helt och förvara i en lufttät behållare i kylskåpet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 52
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 68 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)