Stekt Squash / Zucchini Blossoms (Fiori di zucca fritti)

Den fräscha blomman av kucchini doppad i en lätt, luftig smet och stekt tills skarpa och gyllene gör en fantastisk godis.

Du kan valfritt fylla varje blomma med färsk ricotta (toskansk stil) eller mozzarella och ansjovis (romersk stil) eller till och med feta och mint (grekisk stil) innan du diar i smeten och stekning, men om du förbereder dem vanligt kan du verkligen smaka den delikata zucchini smak av själva blomman.

Om du inte hittar blommorna kan du använda samma smet för att belägga och steka tunna skivor eller remsor av kucchini, eller du kan också doppa och steka fräsch salviablad på samma sätt. stekt salvia löv och zucchini blommar serveras ofta i Toscana.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered blommorna:

  1. Ta bort stammen (om manen), pistlarna (om hon) eller stamen (om man) inuti varje blomma (både manliga och kvinnliga zucchiniblommor är ätbara, de har bara olika delar! Kvinnliga blommor är fästade på frukten , en courgette, medan manliga blommor är fästa på en stam), och de prickiga käftarna runt botten av varje blomma (både man och kvinna). [Klicka här för bilder och mer förklaringar av skillnaderna mellan manliga och kvinnliga zucchini blommor.] Du kan skära blomman av squashen eller stammen med en skarp paringkniv, och du borde bara kunna knäppa de andra delarna pistiller eller stammar) med fingrarna.

För batteren:

  1. Separera ägg, hålla både ägg och äggulor.
  2. Ställ vittna åt sidan för nu och i en stor blandningsskål, slog lätt på äggulorna.
  3. Rör i det mousserande vattnet, varpa sedan långsamt i mjöl, salt och muskotnöt. Slå sedan de vita med en elektrisk handblandare tills de bildar mjuka toppar.
  4. Vik försiktigt äggvitorna in i smetblandningen. Doppa ett finger i smeten för att kontrollera dess tjocklek: det ska bara lätt täcka din fingertopp. Om det är för tjockt kan du tona det med lite mer mousserande vatten. Om du är för tunn kan du vispa lite mer mjöl.
  5. Värm stekolja i en stor, kraftig potten eller stekpanna (använd tillräckligt med olja, så att blommorna inte kommer att röra på pannans botten eller gryta när du steker). När oljan är varm, doppa varje blomma i smetblandningen, försiktigt låta eventuell överskottsdropp droppa av och sedan steka, sväng försiktigt tills ljuset är guldbrunt.
  6. Smaka i partier och var försiktig så att du inte mängder pannan, så att de lagar jämnt och inte sänker stekoljaens temperatur. Tappa kort på en pappershanddukfodrad tallrik eller bricka, strö över salt och servera omedelbart, samtidigt som det är varmt och skarpt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1631
Totalt fett 171 g
Mättat fett 30 g
Omättat fett 79 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 734 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)