Västra skinka och ägggryta

Denna frukost gryta är gjord med all den stora smaken av en västerländsk omelett eller Denver omelett eller smörgås. Skinka, lök och hackad paprika går in i den enkla maträtterna, med cheddarost, kubad bröd och ägg. Lägg till några tomater eller svampar i skålen, eller byt skinkan med kanadensisk bacon, korv eller bacon. Se tipsen och variationerna under receptet för mer ingrediens- och substitutionsideer.

Gör denna enkla frukost gryta natten innan. Kyl grytan över natten och smäll den i ugnen på morgonen. Det är perfekt för en semestermorgon och familjeförsamlingar.

För en riklig frukost servera frukostbaggen med juice och söta rullar eller kanelrullar eller tillsätt skivad färsk frukt, bär eller en varm fruktkompote. De västerländska omelettingredienserna går bra med ketchup eller salsa på sidan.

Relaterat recept: Impromptu skinka och Cheddar Breakfast Casserole

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör en grunt 2-korts bakfat (ca 12-by-8-by-2-inches).
  2. Ta bort skorporna från brödet och skär det i små kuber.
  3. Placera brödkubarna i den färdiga bakfatet. Stänk strimlad cheddarost över brödet och lägg sedan på med skinka, lök och grön paprika.
  4. I en stor skål, vispa ihop ägg och mjölk med salt och nybakad svartpeppar. Häll äggblandningen över skinka och ostblandning.
  1. Täck grytan och kylda i 8 timmar eller över natten.
  2. Ta bort gryta med frukost från kylskåpet och låt stå vid rumstemperatur i 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 350 F.
  4. Avlägsna grytan och baka den i den förvärmda ugnen i 40 minuter eller tills den är inställd.

Serverar 6 till 8.

tips

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 545
Totalt fett 38 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 268 mg
Natrium 1 199 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)