Duck and Pork Terrine Recept

Den här eleganta terrassen är till för lunch eller middag på special-occasion. Det tar lite tid att sätta alla ingredienserna ihop, men det slutliga resultatet är verkligen värt ansträngningen. Även om receptet kräver att du marinerar ankbröstet över natten, kommer det att fungera bra med bara ett par timmar. Terrin är kokad dagen innan du vill servera den och kylas, vilket gelar köttet tillsammans och förbättrar smaken. Terrin fryser också vackert.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Ta bort huden från andens bröst och kassera. Skär ankbröstet i band 1/4 tum tjockt. Hacka 1 vitlöksklyfta och samla den i en hög på din skärbräda. Stänk 1/4 tsk Kosher salt över vitlöket. Använd på baksidan av en kockkniv, slip saltet i vitlöket och bilda en pasta.
 2. Kasta ankbröstremsor, vitlökpasta och 1/4 kopp Madeira eller hamnen i en skål. Täck och kyl i minst 2 timmar eller över natten.
 1. Smält smöret i en stekpanna över medelhög värme, och tillsätt de hackade sjalotten. Sauté 3 minuter, tillsätt sedan den hackade svampen och sauté 5 minuter, Rör i resterande 1/4 kopp Madeira eller port, och låt det laga mat. Ta stekpannan av värmen.
 2. Skär huden av ankabenen, använd sedan en liten skarp kniv, skiva ank köttet från benet och grovt hacka. Sätt det hackade ankabenet köttet, kycklinglever, 6 ounce bacon, ägget, 2 vitlöksklyfta, torkad timjan, 2 tsk svartpeppar, kryddnejlika, muskotnöt och ingefära i en matberedare. Pulsa flera gånger för att hugga allt jämnt och skrapa ner sidokroppen av processorkåpan, sedan puré tills det är slät. Överför till en skål.
 3. Kombinera brödet och mjölken i en liten skål, tills det bara mjukas, arbeta försiktigt brödet med fingrarna i anda-kycklingleverblandningen. Värm lite olivolja i en stekpanna och stek en liten bit av köttet . Smak och tillsätt salt och peppar efter behov.
 4. Förvärm ugnen till 350 F. Låt en loafpanna eller terrin med flera lager plastfolie, vilket möjliggör överhängning runt. Lägg de resterande remsorna av bacon vertikalt i botten av loafpannan, och lämna ändarna för att hänga över pannans utsida.
 5. Dela uppkastet i tre delar. Använd en offset spatel, sprid en tredjedel av förkroppen jämnt längs botten av terrin. Dela svamparna i två delar och sprida en portion över förkroppen. Lägg hälften av marinerade ankadeband över svampen och sprida sedan det andra skiktet av skålar över anka-remsorna.
 1. Upprepa med förkroppsliga, svamp och anka remsor två gånger. Tryck ner på terrin för att komprimera. Vik baconändarna över toppen och vika sedan den hängande plastfolien över bacon. Täck igen med tung folie eller med terrins lock.
 2. Ställ terrin i en stekpanna till bain-marie, bara tillräckligt stor för att hålla terrin. Koka en vattenkokare med vatten. Sätt in rostpannan i ugnen och häll sedan kokande vatten i pannan, så det är halvvägs upp i terrin. Baka 1-1 / 2 timmar, eller tills den inre temperaturen läser 140 F.
 3. Ta försiktigt ut terrin ur bain-marie och kassera folien. Fäll en ny stor bit folie fyra gånger så den passar på toppen. Vik terrin ner med en folieförpackad tegel eller konserverad grönsak eller frukt, låt det svalna 1 timme. Kyl över natten.
 4. En timme före servering, ta bort vikten och folien. Lossa plastfolien från toppen. Kör en tunn kniv runt kanterna av terrin. Håll en tallrik ovanpå terrin och vänd sedan in plattan så att terrin dyker upp på plattan.
 5. Ta försiktigt bort plastfolien. Skär i skivor och servera med cornichons eller orkidéer, Dijon senap och skivad baguette.